ΑΘΗΝΑ
05:32
|
26.06.2026
Οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων και διμοιρίες ΜΑΤ στο σημείο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένταση και με πυροβολισμούς σημειώθηκε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι στην οδό Πατησίων, έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικός έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα για εκφοβισμό, όπως γράφουν τα ΜΜΕ, έπειτα από μικροσυμπλοκή με ομάδα ατόμων. Στο Twitter ο αριθμός των πυροβολισμών αμφισβητείται.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι μια ομάδα ατόμων, η οποία βγήκε από το πανεπιστημιακό ίδρυμα, έστησε οδοφράγματα στο ένα ρεύμα της Πατησίων με κάδους απορριμμάτων και στη συνέχεια έβαλε σε αυτούς φωτιά.

Στο σημείο αναπτύχθηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ, αλλά δεν σημειώθηκαν συγκρούσεις αφού η ομάδα των περίπου 20 ατόμων ξαναμπήκε μέσα στο πανεπιστήμιο.

Στη συνέχεια μια ολιγομελής ομάδα ξαναβγήκε στην Πατησίων, όπου φέρεται να προσέγγισε διερχόμενο περιπολικό με δύο αστυνομικούς. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, τα άτομα πέταξαν πέτρες στο περιπολικό εγκλωβίζοντάς το περιμετρικά. Φοιτητές αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για αστυνομικό σε πανικό, ο οποίος έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε μέσα από το περιπολικό. Η αστυνομία εμμένει ότι ο αστυνομικός πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα με σκοπό να απεγκλωβιστούν ο ίδιος και ο συνάδελφός του από τον κλοιό των ατόμων.

Η διακοπή της κυκλοφορίας ξεκίνησε στη συμβολή της Πατησίων με τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας μέχρι και την Αγίου Μελετίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βενεζουέλα: Θηριώδης σεισμός 7,5 Ρίχτερ με εκατοντάδες θύματα και 30.000 αγνοούμενους [upd]

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσφεύγει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Κανταδόροι γεμίζουν τους δρόμους της Πλάκας το βράδυ της 26ης Ιουνίου

Επτά πρώτα μέτρα από το υπουργείο Ανάπτυξης κατά του λαγοκέφαλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα