ΑΘΗΝΑ
08:41
|
25.06.2026
Οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων και διμοιρίες ΜΑΤ στο σημείο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένταση και με πυροβολισμούς σημειώθηκε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι στην οδό Πατησίων, έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικός έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα για εκφοβισμό, όπως γράφουν τα ΜΜΕ, έπειτα από μικροσυμπλοκή με ομάδα ατόμων. Στο Twitter ο αριθμός των πυροβολισμών αμφισβητείται.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι μια ομάδα ατόμων, η οποία βγήκε από το πανεπιστημιακό ίδρυμα, έστησε οδοφράγματα στο ένα ρεύμα της Πατησίων με κάδους απορριμμάτων και στη συνέχεια έβαλε σε αυτούς φωτιά.

Στο σημείο αναπτύχθηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ, αλλά δεν σημειώθηκαν συγκρούσεις αφού η ομάδα των περίπου 20 ατόμων ξαναμπήκε μέσα στο πανεπιστήμιο.

Στη συνέχεια μια ολιγομελής ομάδα ξαναβγήκε στην Πατησίων, όπου φέρεται να προσέγγισε διερχόμενο περιπολικό με δύο αστυνομικούς. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, τα άτομα πέταξαν πέτρες στο περιπολικό εγκλωβίζοντάς το περιμετρικά. Φοιτητές αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για αστυνομικό σε πανικό, ο οποίος έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε μέσα από το περιπολικό. Η αστυνομία εμμένει ότι ο αστυνομικός πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα με σκοπό να απεγκλωβιστούν ο ίδιος και ο συνάδελφός του από τον κλοιό των ατόμων.

Η διακοπή της κυκλοφορίας ξεκίνησε στη συμβολή της Πατησίων με τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας μέχρι και την Αγίου Μελετίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Βουλή ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης με φόντο την εκλογή αιρετών σε έναν γύρο

Βενεζουέλα: Διπλός ισχυρός σεισμός 7,2 και 7,5 Ρίχτερ με τουλάχιστον 32 νεκρούς και τεράστιες καταστροφές

Σήμερα τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2026

Θεσσαλονίκη: «Δώσε Ελπίδα-Γίνε Δότης Μυελού των Οστών»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα