ΑΘΗΝΑ
13:03
|
28.04.2024
Η ηγέτης της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας θέλει να συναντήσει τον Μακρόν κατά την επίσκεψή του στη Λιθουανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ηγέτης της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια κάλεσε τη Δευτέρα τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να μεσολαβήσει στην πολιτική κρίση στην πατρίδα της, λέγοντας ότι μπορεί να εμπλέξει τη Ρωσία στην έναρξη διαλόγου.

“Οι διαμαρτυρίες δεν πρόκειται να σταματήσουν”, είπε σε συνέντευξή που παραχώρησε στο γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP, στη λιθουανική πρωτεύουσα Βίλνιους, όπου διέφυγε μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της 9ης Αυγούστου.

Είπε ότι ήλπιζε να συναντήσει τον Μακρόν κατά τη διήμερη επίσκεψή του στη Λιθουανία, η οποία ξεκινά αργότερα σήμερα τη Δευτέρα. “Τώρα είναι η στιγμή που η Λευκορωσία χρειάζεται βοήθεια για την έναρξη του διαλόγου”, είπε, προσθέτοντας ότι ο Μακρόν θα μπορούσε να είναι “ένας από τους μεσολαβητές” στην κρίση.

Πρόσθεσε ότι ο Γάλλος ηγέτης είναι γνωστός ως μεσολαβητής σε διεθνείς κρίσεις και θα μπορούσε να ανοίξει διάλογο μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, και επίσης να εμπλέξει τον Ρώσο ηγέτη, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Συμπλήρωσε πως η ΕΕ θα μπορούσε να προχωρήσει περισσότερο και να υιοθετήσει “οικονομικές κυρώσεις κατά επιχειρήσεων, μεμονωμένων επιχειρηματιών που υποστηρίζουν το καθεστώς Λουκασένκο”. Ωστόσο, τόνισε ότι αυτές δεν πρέπει να είναι γενικές οικονομικές κυρώσεις κατά της χώρας, καθώς “απλοί άνθρωποι θα υποφέρουν περισσότερο από αυτούς”.

Πηγές: France 24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα