ΑΘΗΝΑ
12:29
|
30.04.2024
Το 2022, αναφέρθηκαν 614 περιπτώσεις γυναικοκτονίας στην επικίνδυνη για όλους τους ακτιβιστές χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίθεση με οξύ εναντίον ακτιβίστριας για τα δικαιώματα των γυναικών, στην βορειοδυτική περιοχή της χώρας Μποϊάκα, ερευνούν οι αστυνομικές αρχές της Κολομβίας.

Η Λίλια Πατρίτσια Καρντόζο, επικεφαλής της ΜΚΟ Plataforma Feminista Boyacense (Φεμινιστική Πλατφόρμα Boyacense), η οποία αγωνίζεται για τον τερματισμό της ενδοοικογενειακής κακοποίησης, της έμφυλης βίας και των διακρίσεων, συμπεριλαμβανομένης της διάσωσης θυμάτων από τα χέρια των κακοποιών, δέχθηκε επίθεση προχθές Δευτέρα, ενώ περπατούσε σε πάρκο.

Ένας άγνωστος άνδρας της έριξε μια χημική ουσία στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα η γυναίκα να καταλήξει στο νοσοκομείο όπου εξακολουθεί να βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση, καθώς υπέστη εκτεταμένο έγκαυμα στο αριστερό μέρος του προσώπου της και στο στήθος.

Η Καρντόζο είχε δεχθεί επανειλημμένα απειλές τους τελευταίους μήνες με αποτέλεσμα οι αρχές να εγκρίνουν ένα πρωτόκολλο ασφαλείας για την προστασία της τον περασμένο Σεπτέμβριο, το οποίο όμως όπως καταγγέλλει η ΜΚΟ, ενεργοποιήθηκε πολύ καθυστερημένα.

Οι γυναίκες και οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κινδυνεύουν ιδιαίτερα στην Κολομβία. Το 2022, αναφέρθηκαν 614 περιπτώσεις γυναικοκτονίας, σύμφωνα με το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Κολομβίας.

Από το 2016, περισσότεροι από 500 ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν σκοτωθεί στη χώρα, καθιστώντας την μια από τις πιο θανατηφόρες χώρες για τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως, σύμφωνα με την Human Rights Watch.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: 12χρονος απείλησε με μαχαίρι συμμαθητή του 

Χανιά: Εργατικό ατύχημα στην αποκομιδή απορριμμάτων

Λονδίνο: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης με σπαθί

ΕΦΕΤ: Ανάκληση συσκευασμένης σταφίδας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα