ΑΘΗΝΑ
21:45
|
30.04.2024
Η Καϊλή και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι ήταν δύο από τους πέντε που συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο από τις βελγικές αρχές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά από τέσσερις μήνες, βγήκε σήμερα, από τη φυλακή με βραχιολάκι και άλλους περιοριστικούς όρους, και η τελευταία πρωταγωνίστρια του σκανδάλου Qatargate , Εύα Καϊλή.

Η εξέλιξη δρομολογήθηκε με πρωτοβουλία Βέλγου ανακριτή έπειτα από ασφυκτική πίεση που άσκησε ο Βέλγος δικηγόρος της, Σβεν Μέρι, που σχολίασε πως πρόκειται για μια «λογική απόφαση που άργησε να παρθεί».

Η απόφαση προκάλεσε σχετική έκπληξη γιατί αναμενόταν να ανακοινωθεί, αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, οπότε και επρόκειτο η Εύα Καϊλή να εμφανιστεί ενώπιον δικαστή.

Η 44χρονη ευρωβουλευτής συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου 2022 ως κατηγορούμενη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση αφού προηγουμένως ήρθη η ασυλία της και παύθηκε στη συνέχεια από αντιπρόεδρος της ευρωβουλής.

Η Καϊλή και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζόρτζι ήταν δύο από τους πέντε που συνελήφθησαν στις αρχές Δεκέμβρη από τις βελγικές αρχές ως κατηγορούμενοι στο σκάνδαλο Qatargate. Οι άλλοι τρεις που έχουν ήδη αποφυλακιστεί (όπως και ο σύντροφός της Τζόρτζι) είναι ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα και ο διευθυντής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «No peace without justice» Νικολό Ταλαμάνκα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Ο Πέδρο Σάντσεθ πάλι ξαναγεννιέται από τις στάχτες του;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα