ΑΘΗΝΑ
14:42
|
09.05.2024
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου. Το 1962 συμμετείχε στην ιστορική παράσταση του Αλέκου Γαλανού «Κόκκινα Φανάρια».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έφυγε από τη ζωή το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου σε ηλικία 83 ετών η ηθοποιός Κατερίνα Χέλμη, όπως έγινε γνωστό αρχικά από ανάρτηση της σκηνοθέτριας Πέτρας Τερζή και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από το «Σπίτι του Ηθοποιού».

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Το Σπίτι Του Ηθοποιού (@actorshouse_official)

Η Κατερίνα Χέλμη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Η πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο πραγματοποιήθηκε το 1957 στην ταινία «Μπαρμπαγιάννης ο κανατάς», αλλά η μεγαλύτερή της επιτυχία ήταν «Τα κόκκινα φανάρια» (1963) σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη. Υπήρξε, επίσης, η αντίζηλος της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην ταινία «Η αγάπη μας» (1968) σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Σπύρος Μπιμπίλας (@spyrosmpimpilas)

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της, είχε συμμετάσχει σε περισσότερες από 25 ταινίες και σε 4 τηλεοπτικές σειρές. Είχε ασχοληθεί επίσης με τη συγγραφή αρκετών βιβλίων. Σύζυγός της ήταν ο καθηγητής και ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Σβολόπουλος.

Η Κατερίνα Χέλμη δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ, ως μέλος της Επιτροπής Συνδικαλιστικού Επιστημόνων-Καλλιτεχνών. Στις δημοτικές εκλογές του 1994 εξελέγη δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων με την παράταξη του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Κύπρος: Απέπλευσε πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια για την πλωτή προβλήτα στη Γάζα

Νέες επιθέσεις σε πλοία ανέλαβαν οι Χούθι της Υεμένης

ΛΑΡΚΟ: Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για την απόλυση των εργαζομένων- Κινητοποίηση στο Σύνταγμα την Παρασκευή

Κρήτη: Βιασμό από 28χρονο καταγγέλλει 16χρονη τουρίστρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα