ΑΘΗΝΑ
22:20
|
21.09.2024

Ένας ακόμα ομαδικός βιασμός γυναίκας στην Ινδία. Μία ακόμα τραγική κατάληξη και οργή για ένα άλυτο και χρονίζον κοινωνικό πρόβλημα στη χώρα της ινδικής υποηπείρου. […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας ακόμα ομαδικός βιασμός γυναίκας στην Ινδία. Μία ακόμα τραγική κατάληξη και οργή για ένα άλυτο και χρονίζον κοινωνικό πρόβλημα στη χώρα της ινδικής υποηπείρου. Το τελευταίο θύματα είναι μια 19χρονη γυναίκα της κάστας των Ντάλιτ (πρώην “ανέγγιχτη”), η οποία φέρεται να έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από τέσσερις άνδρες ανώτερης κάστας.

Το θύμα εισήχθη πριν από δύο εβδομάδες σε νοσοκομείο στο Δελχί με πολλαπλά και σοβαρά τραύματα. Η επίθεση σε βάρος της συνέβη στις 14 Σεπτεμβρίου στο βόρειο κρατίδιο του Ουτάρ Πραντές. Τέσσερις άνδρες έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για τον ομαδικό βιασμό.

Η είδηση του θανάτου προκάλεσε θλίψη και οργή, η οποία εκφράστηκε με δεκάδες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κοινός παρανομαστής των μηνυμάτων στα social media το αίτημα για απόδοση δικαιοσύνης.

Η αστυνομία δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης πως οι τέσσερις άντρες έσυραν τη γυναίκα σε ένα χωράφι, όπου φέρεται να τη βίασαν. Στην επίθεση τραυματίστηκε σοβαρά.   

Ο αδερφός του θύματος επιβεβαίωσε τον θάνατό της στην υπηρεσία Hindi του BBC, λέγοντας πως δεν είχε γίνει καμία σύλληψη τις πρώτες δέκα ημέρες μετά το περιστατικό. “Την άφησαν να πεθάνει. Πάλευε για τη ζωή της για 14 ημέρες”, είπε. Η οικογένεια του θύματος δήλωσε στην εφημερίδα Indian Express πως οι βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση ανέκαθεν  παρενοχλούσαν τους Ντάλιτ στην περιοχή τους. Κόμματα της αντιπολίτευσης καταδίκασαν την επίθεση. 

Στο Twitter, ο θάνατός της 19χρονγς είναι ανάμεσα στα κορυφαία θέματα συζήτησης, με πολλούς να την αποκαλούν «η ξεχασμένη Nirbhaya», μια αναφορά στον ομαδικό βιασμό και την δολοφονία στο Δελχί που συγκλόνισε τον κόσμο το 2012. 

Ο Ακίλες Γιαντάβ, πρώην υπουργός και μέλος της Κάτω Βουλής της Ινδίας, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας υπήρξε ανέκαθεν “αδιάφορη” απέναντι στα εγκλήματα που διαπράττονται σε βάρος των γυναικών. Ο πολιτικός από την κάστα των Ντάλιτ και ακτιβιστής Τσαντρασεκάρ Αζάντ επισκέφτηκε το θύμα το Σαββατοκύριακο στο νοσοκομείο. Το κόμμα του καλεί τον κόσμο να βγει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί για τον άδικο θάνατο της 19χρονης.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα