ΑΘΗΝΑ
09:09
|
28.04.2024
Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε την Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη 13 αλλοδαπούς ως ύποπτα μέλη του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε την Τετάρτη στην Κωνσταντινούπολη 13 αλλοδαπούς ως ύποπτα μέλη του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) που σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

Οι ομάδες της Αντιτρομοκρατικής Μονάδας του Αστυνομικού Τμήματος της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησαν ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε 16 διαφορετικές τοποθεσίες σε όλη την πόλη για τη σύλληψη των υπόπτων, σημειώνεται στο ανακοινωθέν.

Στο στόχαστρο των αστυνομικών επιχειρήσεων βρέθηκαν άτομα που είχαν δραστηριοποιηθεί στις εμπόλεμες ζώνες της Συρίας και του Ιράκ, ανέφερε το πρακτορείο χωρίς να διευκρινίσει τις εθνικότητες των υπόπτων.

Οργανωτικά έγγραφα και ψηφιακό υλικό κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές. Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, δήλωσε πρόσφατα ότι η Τουρκία απέτρεψε μέχρι στιγμής συνολικά 152 “τρομοκρατικές επιθέσεις” φέτος χάρη στα σκληρά έργα των δυνάμεων ασφαλείας.

Το ISIS έχει κατηγορηθεί για μια σειρά από θανατηφόρες επιθέσεις στην Τουρκία από το 2015 και έπειτα, που σκότωσαν περισσότερους από 300 ανθρώπους.

Πηγές: Xinhua, Anadolu

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα