ΑΘΗΝΑ
00:30
|
24.09.2024
Τη μέρα που η Lyft θα ειδοποιήσει τους υπαλλήλους της για το αν εξακολουθούν να έχουν δουλειά, θα κρατήσει όλα τα γραφεία της κλειστά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αμερικανικός πολυεθνικός όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων 3M αποκάλυψε σήμερα ότι η μειωμένη ζήτηση για ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης είχε ως αποτέλεσμα χαμηλότερα κέρδη. Με βάση αυτή την αξιολόγηση, η πολυεθνική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 6.000 θέσεις εργασίας από όλες τις παγκόσμιες δραστηριότητές της, οι οποίες κυμαίνονται από τις μεταφορές έως την υγειονομική περίθαλψη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Μάικ Ρόμαν, εξήγησε ότι το πρώτο τρίμηνο, η 3M συνέχισε την «αδιάκοπη εστίαση στην εξυπηρέτηση πελατών και στο επιθετικά διαχειριζόμενο κόστος», ωστόσο, «για να ενισχύσουμε την 3M για το μέλλον, σήμερα ανακοινώσαμε ενέργειες που θα μειώσουν το κόστος στο εταιρικό κέντρο, θα απλοποιήσουν περαιτέρω και θα ενισχύσουν τη δομή της εφοδιαστικής μας αλυσίδας και θα εξορθολογίσουν τα επιχειρηματικά μας μοντέλα».

Το πρώτο τρίμηνο, τα κέρδη της πολυεθνικής ανήλθαν στα 979 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό σήμαινε ότι τα έσοδα του πρώτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 25% στα δισεκατομμύρια δολάρια.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται η σημαντική μείωση των πωλήσεων μασκών προσώπου, η οποίες ήταν, λόγω της πανδημίας Covid-19, σε υψηλά επίπεδα καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022.

Ενώ οι περικοπές θέσεων εργασίας αναμένεται να εξοικονομήσουν στην εταιρεία 700 έως 900 εκατομμύρια δολάρια, η 3M δήλωσε επίσης ότι για να αντισταθμίσει τις φθίνουσες τάσεις, θα επικεντρωθεί τώρα σε τομείς «υψηλής ανάπτυξης», όπως η ηλεκτροκίνηση αυτοκινήτων μαζί με προγραμματισμένες επενδύσεις στην κλιματική τεχνολογία , βιώσιμες συσκευασίες και άλλες «αναδυόμενους τομείς».

Νέες απολύσεις στη Lyft

Η αμερικανική εταιρεία μεταφοράς προσώπων με ιδιωτικά οχήματα Lyft, στις 14 Απριλίου, έστειλε μήνυμα στους υπαλλήλους ότι σχεδιάζει σημαντική μείωση προσωπικού για να μειώσει το κόστος.

«Πρέπει να γίνουμε μια πιο γρήγορη, πιο επίπεδη εταιρεία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lyft, Ντέιβιντ Ρίσερ σε ένα email.

Η Lyft θα ειδοποιήσει τους υπαλλήλους την επόμενη εβδομάδα για το αν εξακολουθούν να έχουν δουλειά στην εταιρεία, η οποία θα κρατήσει όλα τα γραφεία της κλειστά εκείνη την ημέρα, σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος.

Η εταιρεία αρνήθηκε να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό του προσωπικού που επηρεάστηκε, αλλά η Wall Street Journal ανέφερε ότι η κίνηση θα μπορούσε να επηρεάσει το 30% του εργατικού δυναμικού της Lyft δηλαδή περισσότερους από 4.000 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τον Ρίσερ, η Lyft σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα χρήματα που εξοικονομεί για να διατηρήσει τις τιμές ανταγωνιστικές, να βελτιώσει τους χρόνους παραλαβής και να προσφέρει στους οδηγούς υψηλότερα κέρδη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λίβανος: 356 νεκροί, 1.246 τραυματίες από τις ισραηλινές επιθέσεις- Νέα επιδρομή στη Βηρυτό (UPD)

Γεραπετρίτης για Ισραήλ, Λίβανο και Γάζα στο πρακτορείο Reuters

Αίγυπτος και Τουρκία κατά των ισραηλινών επιδρομών στο Λίβανο

Με ποινικό μητρώο ο τραυματίας της ένοπλης επίθεσης στο κέντρο της Αθήνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα