ΑΘΗΝΑ
09:50
|
22.09.2024
Η Κίνα ξεκίνησε εκ νέου τις κατασκευαστικές εργασίες σε μια στρατιωτική βάση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αψηφώντας τη δυσαρέσκεια των Ηνωμένων Πολιτειών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα ξεκίνησε εκ νέου τις κατασκευαστικές εργασίες σε μια στρατιωτική βάση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αψηφώντας τη δυσαρέσκεια των Ηνωμένων Πολιτειών, αποκάλυψαν έγγραφα που διέρρευσαν, σύμφωνα με το Middle East Monitor.

Σύμφωνα με την Washington Post, τα έγγραφα που διέρρευσαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες που έλαβε φέρεται να δείχνουν ότι τα κινεζικά σχέδια να συνεχίσουν την κατασκευή της στρατιωτικής της βάσης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν προχωρήσει.

Η ύποπτη κινεζική στρατιωτική εγκατάσταση στο λιμάνι Khalifa κοντά στο Άμπου Ντάμπι αποτελεί μέρος των σχεδίων για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε λιμάνια σε όλη τη Μέση Ανατολή, τη νοτιοανατολική Ασία και την Αφρική έως το 2030, με την ένδειξη «project 141».

Η αναφερόμενη συνέχιση της δημιουργίας αυτής της βάσης έρχεται αφότου οι εργασίες εκεί αναγκάστηκαν να σταματήσουν το 2021 λόγω των αντιρρήσεων των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το πρακτορείο, ωστόσο, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες εντόπισαν την επανέναρξη της κατασκευής τον Δεκέμβριο, έναν μόλις χρόνο αφότου προφανώς σταμάτησε.

Οι πληροφορίες των ΗΠΑ συνεχίζουν να παρακολουθούν την κινεζική δραστηριότητα στη βάση και σε άλλες τοποθεσίες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμφωνα με τα έγγραφα, εν μέσω ανησυχιών ότι το κράτος του Κόλπου πλησιάζει ολοένα και περισσότερο την Κίνα.

Η αποκάλυψη αναμένεται να προκαλέσει περαιτέρω ανησυχία στην αμερικανική κυβέρνηση, με την εφημερίδα να τονίζει ότι η παρουσία Κινέζων αξιωματούχων σε αρκετές ευαίσθητες στρατιωτικές τοποθεσίες έχει προκαλέσει ιδιαίτερα ανησυχίες στις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, ειδικά σε μια εποχή που οι σύμμαχοι της Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή και τον Κόλπο συνεχίζουν να ενίσχυση των δεσμών με το Πεκίνο.

Σε αυτή την περιφερειακή αλλαγή, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και άλλα όπως η Σαουδική Αραβία, ενεργούν όλο και περισσότερο σε αντίθεση με τα συμφέροντα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, ακόμη και σε σημείο να σνομπάρουν άμεσα τις ανησυχίες των ΗΠΑ σε θέματα όπως οι δεσμοί με την Κίνα και τη Ρωσία. την άρνηση υποστήριξης της Ουκρανίας και την επιμονή στην επιβολή περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Απελευθερώθηκε ο Νεοζηλανδός πιλότος που κρατούνταν από τους αντάρτες της Παπούα

Γάζα: Δέκα νεκροί κατόπιν ισραηλινού χτυπήματος σε σχολείο

Ισραήλ: Κλείνει ο εναέριος χώρος στα βόρεια-Αναμαίνεται κλιμάκωση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα