ΑΘΗΝΑ
05:46
|
08.06.2026
Στην αυστριακή πρωτεύουσα, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση και με τον Γενικό Διευθυντή του ΙΑΕΑ Ραφαέλ Μαριάνο Γκρόσι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επίσκεψη στην Βιέννη θα πραγματοποιήσει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Αυστριακό ομόλογο του,  Αλεξάντερ Σάλενμπέργκ. Οι δυο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, μετά το πέρας της οποίας θα λάβουν χώρα διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Στη συνέχεια, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο στις 13:00 (ώρα Ελλάδας).

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται να εστιάσουν στην περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων, στον συντονισμό εντός Ε.Ε. και στους κόλπους διεθνών οργανισμών, στο μεταναστευτικό – προσφυγικό, καθώς και σε διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια.

Κατά την παραμονή του στη Βιέννη, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση και με τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) Ραφαέλ Μαριάνο Γκρόσι.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Αυστρία. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2022.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πόλεμος στο Ιράν: Οι ΗΠΑ κατέρριψαν 2 ιρανικά drone – Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Βηρυτό (upd)

Ο ΟΠΕΚ+ θα αντισταθμίσει την υπερπαραγωγή μέχρι το τέλος του 2026

Στην Κύπρο για την Άτυπη Σύνοδο υπουργών Άμυνας της Ε.Ε. ο Δένδιας

Η «διπλωματία των κόκκινων πάντα»: Η Κίνα σπάει τον πάγο με την Ταϊβάν μέσω ανταλλαγής ζώων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα