ΑΘΗΝΑ
00:50
|
29.09.2024
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε επίσης, ότι με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη έχει μεγάλες διαφορές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Εμείς μιλάμε για το μέλλον και αφήνουμε τους άλλους να τσακώνονται για το παρελθόν και την Ελλάδα του 1981», σχολίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την προεκλογική περιοδεία του στα Λεχαινά. Δήλωση, η οποία αποτέλεσε έμμεση αναφορά στην κόντρα ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ με επίκεντρο τον Ανδρέα Παπανδρέου και την Αλλαγή. Μία κόντρα που η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί να αξιοποιήσει στις εκλογές για να διασπάσει την «αντιδεξιά» ψήφο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Νίκο Ανδρουλάκη να τοποθετηθεί επί του προγράμματος «Συμβόλαιο για την Αλλαγή» , σχολιάζοντας ότι κανείς «δεν είναι ιδιοκτήτης του Ανδρέα». Και αυτό καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε αποκαλέσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «τυμβωρύχο του Ανδρέα Παπανδρέου».

Η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ, που αποτελούν εκ των πραγμάτων τους βασικούς πιθανούς συνομιλητές για τη λεγόμενη «προοδευτική διακυβέρνηση», αλλά και η αντιπαράθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το ΜεΡΑ25 και το ΚΚΕ, αξιοποιούνται από το Μαξίμου ως απόδειξη του αφηγήματος ότι μόνο η ΝΔ έχει μία συγκεκριμένη πρόταση διακυβέρνησης, η οποία διασφαλίζει τη σταθερότητα. Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε μάλιστα χθες μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ότι απέναντι από τη ΝΔ υπάρχει ένας «αχταρμάς».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι η ΝΔ έχει μεγάλες διαφορές «με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη» διαχωρίζοντας το Κίνημα από την ηγεσία του. Ενώ υποστήριξε ότι ο κ. Ανδρουλάκης έχει προσωπική εμμονή μαζί του. Σε αυτό το πλαίσιο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αποψινή ομιλία του κ. Μητσοτάκη στην Πάτρα, γενέτειρα των Παπανδρέου και πάλαι πότε κάστρο του ΠΑΣΟΚ, όπου το 2019 ήταν πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός περιοδεύει εν τω μεταξύ σήμερα σε Λεχαινά και Αμαλιάδα, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί τον Πύργο Ήλειας και το εργοτάξιο του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα- Πύργος στα Χανάκια. Αύριο Σάββατο ο κ. Μητσοτάκης θα περιοδεύσει στην Εύβοια, η οποία επλήγη βαριά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021 και την Κυριακή θα μιλήσει σε εκδήλωση για την οικονομία στην Ελευσίνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα