ΑΘΗΝΑ
18:46
|
19.09.2024
Η ινδική αστυνομία συνέλαβε αρκετούς ηγέτες και στελέχη της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια πορείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ινδική αστυνομία συνέλαβε αρκετούς ηγέτες και στελέχη της αντιπολίτευσης την Πέμπτη που κατευθύνονταν προς την τοποθεσία όπου μια 19χρονη γυναίκα της κάστας των Ντάλιτ (πρώην “ανέγγιχτη”) πέθανε μετά από ομαδικό βιασμό στην τελευταία επίθεση που προκάλεσε οργή και κύμα διαδηλώσεων σε εθνικό επίπεδο.

Η Πριγιάνκα και ο Ραχούλ Γκάντι, αδέλφια και ηγετικά στελέχη του Ινδικού Εθνικού Κογκρέσου, του βασικού αντιπολιτευτικού κόμματος, παρεμποδίστηκαν και συνελήφθησαν από την αστυνομία καθώς προσπάθησαν να ηγηθούν πορείας που σκοπό είχε να επισκεφθεί την οικογένεια της γυναίκας στην πόλη Χάτρα, περίπου 100 χλμ. από το Δελχί, ανέφερε το κόμμα.

Βίντεο με στιγμιότυπα από την πορεία και την σύλληψη δείχνει ότι ο Ραχούλ – ο απόγονος τριών πρώην Ινδών πρωθυπουργών – να παραγκωνίζεται από την αστυνομία πριν πέσει στο έδαφος. Το Κογκρέσο είπε ότι άλλα ανώτερα μέλη του κόμματος συνελήφθησαν επίσης, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Διαδηλωτές και δυνάμεις ασφαλείας συγκρούστηκαν στην περιοχή της βόρειας πολιτείας του Ουτάρ Πραντές την Τετάρτη, αφού η αστυνομία προχώρησε στην αποτέφρωση του σώματος της γυναίκας. Ο αδελφός του θύματος δήλωσε στο Reuters ότι η αποτέφρωση ήταν αντίθετη με τις επιθυμίες της οικογένειάς της, η οποία ήθελε να εκτελέσει τελετές κηδείας. Τοπικοί αξιωματούχοι αρνούνται τις κατηγορίες.

Είκοσι πέντε άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας.

Σήμερα έγινε γνωστή και άλλη υπόθεση ομαδικού βιασμού που κατέληξε σε θάνατο 22χρονης.

Η Ινδία είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου για τις γυναίκες, με βιασμό κάθε 15 λεπτά, σύμφωνα με ομοσπονδιακά στοιχεία – στοιχεία που σύμφωνα με ομάδες δικαιωμάτων υποτιμούν σε μεγάλο βαθμό το μέγεθος του προβλήματος.

Πηγές: NDTV, The Hindustan Times, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα