ΑΘΗΝΑ
04:12
|
28.04.2024
Ο επικεφαλής της αρχής κατέφυγε στη λύση «αρχειοθέτησης» της υπόθεσης  και σε ό,τι αφορά την «Ελληνική Λύση» και σε ό,τι αφορά τον Νίκο Παππά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαδικασία εξπρές επέλεξε να ακολουθήσει σε ό,τι αφορά τις έρευνες περί μαύρου χρήματος έναντι της «Ελληνικής Λύσης» και του πρώην υπουργού επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Νίκο Παππά, ο επικεφαλής της ανεξάρτητης «Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες», Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Κατέφυγε στην λύση «αρχειοθέτησης» της υπόθεσης  που σε ό,τι αφορά την «Ελληνική Λύση» ξεκίνησε με τις καταγγελίες δύο πρώην βουλευτών κόμματος για «μαύρο χρήμα»  στα ταμεία του κόμματος.

Σε ό,τι αφορά τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, και αυτή η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Η έρευνα της Αρχής στην οποία προΐσταται ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης είχε ξεκινήσει μετά την διαβίβαση από την Βουλή του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για το λεγόμενο «ΣΥΡΙΖΑ channel» στο πλαίσιο της οποίας φέρεται πως ελέγχθηκε η πορεία των 3 εκατ. ευρώ που όπως έχει καταγγείλει ο Χρήστος Καλογρίτσας πήρε από την οικογένεια Χούρι κατόπιν μεσολάβησης του Ν. Παππά για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό του 2016 για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ όταν αποκλείστηκε από την διαδικασία τα 3 εκ. δόθηκαν για την έκδοση της εφημερίδας Documento.

Σε σχέση με τον έλεγχο εξπρές του Βουρλιώτη έναντι του Νίκου Παππά φέρεται πως δεν προέκυψαν στοιχεία δωροληψίας ούτε ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Η υποδειγματική ταχύτητα που επέδειξε στις δύο υποθέσεις έρχεται σε αντιδιαστολή με τις περιπέτειες που αντιμετωπίζουν χιλιάδες «απλοί πολίτες» που έτυχε να πέσουν στα δίκτυα του βασανιστικά αργού, γραφειοκρατικού μηχανισμού της «Αρχής της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα