ΑΘΗΝΑ
21:40
|
30.04.2024
Κατέληξε ηλικιωμένος, 79 ετών από το γηροκομείο "Αττική" του Αγίου Παντελεήμονα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατέληξε ηλικιωμένος, 79 ετών από το γηροκομείο “Αττική” του Αγίου Παντελεήμονα.

Ο άτυχος 79χρονος, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, νοσηλευόταν σε ΜΕΘ στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” καθώς είχε νοσήσει από κορονοϊό.

Όπως δήλωσε η ανιψιά του στον ΣΚΑΪ, στις 15 Σεπτεμβρίου ο άτυχος άνδρας είχε κάνει τεστ που είχε βγει αρνητικό, στις 18 του μήνα εμφάνισε κάποια συμπτώματα για τα οποία τους ενημέρωσε το γηροκομείο.

Όμως, στις 21 Σεπτεμβρίου επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο. Δυστυχώς, ύστερα από αρκετές ημέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ, κατέληξε. Σημειώνεται ότι πρόκειται για τον πρώτο νεκρό από την πρώτη δομή.

Σημειώνεται ότι στο γηροκομείο έχουν εντοπιστεί έως τώρα 41 θετικά κρούσματα.

Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου της περιοχής τα μέτρα ασφαλείας στο γηροκομείο δεν τηρούνταν και το προσωπικό δεν φορούσε μάσκες.

“Μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού, βοήθεια δεν έχουμε από κανέναν. Αν δεν είχε πάρει δημοσιότητα το θέμα του γηροκομείου θα είχαμε κολλήσει κορονοϊό όλοι στην περιοχή” είπε κάτοικος της περιοχής.

Γείτονες του γηροκομείο καταγγέλλουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας του γηροκομείου καθώς έβλεπαν τους εργαζομένους να βγαίνουν συχνά έξω για να κάνουν δουλειές, όπως  να πετούν σκουπίδια ή να παραλαμβάνουν προμήθειες για το γηροκομείο.

Σε εκπομπή του Mega μίλησε και η κόρη μίας εκ των τροφίμων του γηροκομείου στον Άγιο Παντελεήμονα η οποία κατήγγειλε ότι “το Σάββατο μας έστειλαν χαρτί να υπογράψουμε, ότι σε περίπτωση κορονοϊού και αν προκύψει κρούσμα, δεν φέρει το γηροκομείο καμία ευθύνη. Μας είπαν ότι είναι συνέχεια της σύμβασης που έχουμε υπογράψει, και ότι τους το σύστησε να το κάνουν ο ΕΟΔΥ. Μου είπαν ακόμα ότι ο νοσηλευτής που βρέθηκε θετικός δούλευε βράδυ, και δούλευε με 4 μάσκες και 3 γάντια”.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελία έχει διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να φανεί αν υπάρχουν ευθύνες από την πλευρά της διοίκησης του γηροκομείου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα