ΑΘΗΝΑ
16:59
|
30.04.2024

Την παραίτησή του από την κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού, Ασάφ Ζαμίρ. Δικαιολόγησε την απόφασή του λέγοντας πως την […]

Blue and White party member Asaf Zamir at the Plenary Hall at the Knesset, Israel's Parliament, in Jerusalem, on May 14, 2019. Photo by Hadas Parush/Flash90 *** Local Caption *** ëðñú îìéàä àñó æîéø ëçåì ìáï çáø ëðñú
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παραίτησή του από την κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού, Ασάφ Ζαμίρ.

Δικαιολόγησε την απόφασή του λέγοντας πως την πήρε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον νόμο που ψήφισε πρόσφατα η Κνέσετ (ισραηλινή βουλή) και απαγορεύει τις διαδηλώσεις και τις συναθροίσεις άνω των 20 ατόμων λόγω πανδημίας.

Ο υπουργός που προέρχεται από το κόμμα “Μπλε και Λευκό” μπλοκ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Άμυνας, Μπένι Γκαντς, συναντήθηκε νωρίτερα με τον τελευταίο προκειμένου να τον ενημερώσει από κοντά για την απόφασή του.

Σε ανάρτηση που έκανε αργότερα στο λογαριασμό του στο Facebook, ο Ζαμίρ δήλωσε πως δεν μπορεί πλέον να παραμείνει σε μία κυβέρνηση “της οποίας ο ηγέτης δεν έχει ούτε ίχνος πίστης”.

Ο Μπένι Γκαντς αρκέστηκε να δηλώσει πως δέχθηκε την παραίτηση “με λύπη και κατανόηση”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα