ΑΘΗΝΑ
15:08
|
28.04.2024

Συμφωνία 10ετούς στρατιωτικής συνεργασίας υπέγραψε σήμερα στην πρωτεύουσα του Μαρόκου, Ραμπάτ, με τον Μαροκινό ομόλογό του, Σαίντ Τσνιγκριχά ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ. Δεν […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συμφωνία 10ετούς στρατιωτικής συνεργασίας υπέγραψε σήμερα στην πρωτεύουσα του Μαρόκου, Ραμπάτ, με τον Μαροκινό ομόλογό του, Σαίντ Τσνιγκριχά ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ.

Δεν έγιναν γνωστά βασικά σημεία του στρατιωτικού συμφώνου, πέρα από μία αόριστη αναφορά περί «ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας» στον τομέα της ασφάλειας στην περιχή Σαχέλ της Αφρικής.

Πριν την υπογραφή του συμφώνου ο Έσπερ συναντήθηκε με τον Μαροκινό υπουργό Εξωτερικών Νάσερ Μπουρίτα και τον αντιπρόεδρο της μαροκινής κυβέρνησης αρμόδιο για θέματα ασφαλείας, Αμπντελτίφ Λουντιγί.

Ο Έσπερ βρέθηκε στο Μαρόκο στο πλαίσιο περιοδείας που έχει ξεκινήσει από τις αρχές της βδομάδας στη βόρεια Αφρική σε μία προσπάθεια ενίσχυσης του ρόλου του αμερικανικού στρατού στην περιοχή.

ΗΠΑ και Μαρόκο πραγματοποιούν τις ετήσιες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις «Λιοντάρι της Αφρικής» μόνον που φέτος ματαιώθηκαν λόγω πανδημίας.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, πριν φθάσει στο Μαρόκο, είχε επισκεφθεί την Αλγερία και την Τυνησία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα