ΑΘΗΝΑ
15:42
|
30.04.2024
Αναλυτικά οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στα κατά τόπους εκλογικά τμήματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε δηλώσεις προχώρησαν οι πολιτικοί αρχηγοί το πρωί της Κυριακής μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στα κατά τόπους εκλογικά τμήματα, με την εκλογική διαδικασία να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε ολόκληρη την επικράτεια. «Σήμερα ψηφίζουμε για το μέλλον μας. Ψηφίζουμε για υψηλότερους μισθούς, για μια κοινωνία με λιγότερες ανισότητες» ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, χωρίς να παραλείψει να επαναφέρει το ζήτημα της ατομικής ευθύνης. 

«Να αφήσουν πίσω τους μια κυβέρνηση αλαζονική που δεν νιώθει τις ανάγκες των πολλών και να ανοίξουν το δρόμο για μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής δικαιοσύνης» κάλεσε τους πολίτες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 να σημειώνει ότι «η Δημοκρατία είναι ατελής, κολοβή, αλλά είναι ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να έχουμε» συμπληρώνοντας πως «δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ιδίως στην πολιτική». 

Από την πλευρά του ο Προεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τους πολίτες να γυρίσουν την πλάτη στην τοξικότητα και «σε όσους τα κάνουν όλα μόνο για την εξουσία», οι οποίοι «είναι ικανοί να γίνουν ικέτες των ψήφων της Χρυσής Αυγής», ενώ ο Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, υπογράμμισε ότι «ο ελληνικός λαός τα έχει δοκιμάσει όλα. Εμείς τον καλούμε σήμερα να έρθει να ψηφίσει, δυναμώνοντας ενισχύοντας το ΚΚΕ που θα είναι η δύναμη για να είναι δυνατός ο ίδιος ο Ελληνικό λαός την επόμενη μέρα».

Κ. Μητσοτάκης: Οι εκλογές είναι γιορτή της Δημοκρατίας και η ευθύνη περνάει σε εσάς

«Σήμερα ψηφίζουμε για το μέλλον μας. Ψηφίζουμε για υψηλότερους μισθούς, για περισσότερες και καλύτερες δουλειές, για ένα πιο αποτελεσματικό Εθνικό Σύστημα Υγείας, για μια κοινωνία με λιγότερες ανισότητες» υποστήριξε ο Κ. Μητσοτάκης από το 7ο δημοτικό σχολείο Κηφισιάς.

Την ίδια ώρα δεν παρέλειψε να απευθυνθεί στα ακροδεξιά αντανακλαστικά των ψηφοφόρων του, τονίζοντας πως «ψηφίζουμε για μία πατρίδα πιο ισχυρή, με σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη, με προστατευμένα σύνορα», ενώ συμπλήρωσε πως «οι εκλογές είναι γιορτή της Δημοκρατίας και η ευθύνη για τη διακυβέρνηση του τόπου περνάει σε εσάς, αλλά είμαι σίγουρος ότι αύριο θα ξημερώσει μία ακόμη καλύτερη μέρα για την πατρίδα μας».

Αλ. Τσίπρας: Να αφήσουμε πίσω μας την αλαζονική κυβέρνηση ανοίγοντας τον δρόμο για ένα πρόγραμμα κοινωνικής δικαιοσύνης

Για αλλαγή που είναι «στα χέρα του λαού μας» και ημέρα ελπίδας έκανε λόγο ο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του στο 27o & 30o Δημοτικά Σχολεία Αθηνών, στην Κυψέλη, σημειώνοντας ότι «οι πολίτες έχουν στα χέρια τους τη δυνατότητα να γίνει πράξη το πλειοψηφικό αίτημα να αλλάξει πορεία η χώρα». 

Όπως υπογράμμισε, η συγκεκριμένη ημέρα δίνει την ευκαιρία «να αφήσουμε πίσω μια σκληρή, δύσκολη τετραετία ανισοτήτων, αδικίας, αισχροκέρδειας, εργασιακής ανασφάλειας, πλειστηριασμών, αναξιοπρέπειας για τους συνταξιούχους, στοχοποίησης για τους νέους ανθρώπους. Να αφήσουν πίσω τους μια κυβέρνηση αλαζονική που δεν νιώθει τις ανάγκες των πολλών και να ανοίξουν το δρόμο για μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας σε ένα πρόγραμμα κοινωνικής δικαιοσύνης. Για να υπάρξει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Μια κυβέρνηση η οποία θα έχει νέα πρόσωπα, κυρίως όμως νέο ήθος και ύφος διακυβέρνησης».

Γ. Βαρουφάκης: Η Δημοκρατία είναι κολοβή, αλλά είναι ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να έχουμε

Στις δυσκολίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο ελληνικός λαός επέλεξε να αναφερθεί ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 από το Πέραμα, μιλώντας παράλληλα για «μαγική στιγμή πίσω από το μπλε παραβάν», η οποία «εξασφαλίζει μια ελπίδα τίποτε παραπάνω. Μια ελπίδα κυρίαρχης απόφασης του λαού μας μια φορά στα τέσσερα χρόνια».

«Τα λαϊκά εισοδήματα είναι λιγότερο από τα μισά από εκείνα που ήταν πριν από 13 χρόνια. Έχουμε “χάσει” σχεδόν ένα εκατομμύριο παιδιά που συνεχίζουν να φεύγουν στο εξωτερικό. Έχουμε δεκάδες χιλιάδες, για να μην πω εκατοντάδες χιλιάδες, που αυτή τη στιγμή δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας στη Ρόδο, στην Κρήτη, στα τουριστικά θέρετρα. Στους οποίους η εξουσία έχει στερήσει το δικαίωμα που εγώ είχα σήμερα, να ψηφίσω» υπενθύμισε ο Γραμματέας του ΜεΡΑ25, συμπληρώνοντας πως «παρόλα’ αυτά η ελπίδα αυτή, πιστεύω, σήμερα να ευοδωθεί. Θα δώσει τη θέση της σε κάτι πιο στέρεο» και ευχόμενος «καλές κάλπες σε όλες και όλους».

«Η Δημοκρατία είναι ατελής, κολοβή, αλλά είναι ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να έχουμε. Θυσιάσθηκαν γενιές ολόκληρες, πρέπει να την κάνουμε πραγματική» υπερθεμάτισε ο Γ. Βαρουφάκης, προσθέτοντας σχετικά με τα σενάρια της επόμενης ημέρας ότι «πάντοτε η ζωή έχει Plan B» και πως «δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ιδίως στην πολιτική».

Ν. Ανδρουλάκης: Ο ελληνικός λαός να γυρίσει την πλάτη σε όσους είναι ικανοί να γίνουν ικέτες των ψήφων της Χρυσής Αυγής

«Ήρθε η ώρα του κυρίαρχου ελληνικού λαού. Καλώ κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα με ελπίδα και με αισιοδοξία να στηρίξει τη νέα προσπάθεια που κάνουμε. Και δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος που θα μειώσει τις ανισότητες. Με δημόσια υγεία, δημόσια παιδεία, με ίσες ευκαιρίες για όλα τα ελληνόπουλα και βέβαια μια βιώσιμη ανάπτυξη που θα σέβεται το περιβάλλον και τον άνθρωπο» υποστήριξε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο οποίος επέλεξε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα από τον τόπο καταγωγής του, το Αρκαλοχώρι, για να υπογραμμίσει, όπως σημείωσε, «ποιο είναι το επιτελικό κράτος του κυρίου Μητσοτάκη. Ήταν ένα περίβλημα του χάους και του πελατειασμού. Και αυτό από το ότι δύο χρόνια μετά το σεισμό εδώ οι πολίτες του Αρκαλοχωρίου συνεχίζουν να ζουν κάτω από δραματικές συνθήκες στα κοντέινερ».

Την ίδια ώρα, ο Ν. Ανδρουλάκης κάλεσε τους πολίτες «να γυρίσουν την πλάτη στην τοξικότητα, στη διχόνοια. Να γυρίσουν την πλάτη σε όσους περιφρονούν τα πραγματικά τους προβλήματα. Σε όσους τα κάνουν όλα μόνο για την εξουσία» κάνοντας λόγο για ανθρώπους που «είναι ικανοί να γίνουν ικέτες των ψήφων της Χρυσής Αυγής. Κι από την άλλη να στήσουν ένα παρακράτος εις βάρος της Δημοκρατίας και του ελληνικού λαού». 

«Ελληνικέ λαέ σου αξίζουν πολύ περισσότερα και είμαστε εδώ στη νέα αυτή προσπάθεια να σου τα προσφέρουμε» κατέληξε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Δ. Κουτσούμπας: Ο ελληνικός λαός τα έχει δοκιμάσει όλα – Τον καλούμε να ψηφίσει ενισχύοντας το ΚΚΕ

«Ο ελληνικός λαός τα έχει δοκιμάσει όλα. Ειδικά την τελευταία δεκαετία τα έχει δει όλα. Πλέον έχει αποκτήσει μια μεγάλη, μια τεράστια πείρα» τόνισε από τη γενέτειρα του, τη Λαμία και το 152ο εκλογικό τμήμα της πόλης, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ,  προσθέτοντας πως «εμείς τον καλούμε σήμερα να έρθει να ψηφίσει, να πάει στις κάλπες και να ψηφίσει δυναμώνοντας ενισχύοντας το ΚΚΕ που θα είναι η δύναμη για να είναι δυνατός ο ίδιος ο Ελληνικό λαός την επόμενη μέρα.»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίθεση Γεωργιάδη σε διαμαρτυρόμενους υγειονομικούς-«Κάφροι, ελάτε αν έχετε τα κότσια»

Κλήση της Κεραμέως στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Ράφα με ή χωρίς συμφωνία εκεχειρίας

Πώς εξηγούν οι ΗΠΑ ότι το χρήμα ρέει στον στρατό του Ισραήλ παρά την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα