ΑΘΗΝΑ
07:32
|
29.09.2024
Στο μεταξύ η αντιπολίτευση καταγγέλλει σκάνδαλο με τον σύζυγο της Αλβανίδας ΥΠΕΞ σε ρόλο στρατηγικού επενδυτή στη Χειμάρρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παράταση της κράτησης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση αποφάσισε σήμερα το Ειδικό Δικαστήριο Πάταξης της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος στα Τίρανα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η παράταση της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη, εκλεγμένου πλέον δημάρχου Χείμαρρας, προσκρούει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και στην ευρωπαϊκή αντίληψη για το κράτος δικαίου» σχολιάζει στην ανακοίνωσή το ελληνικό υπουργείο καθώς (εκτός απροόπτου) η απόφαση του δικαστηρίου θα παρατείνει την προφυλάκιση των δύο μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης…

Στο μεταξύ η παράταση της προφυλάκισης διακυβεύει και την εκλογή του Μπελέρη, καθώς το χρίσμα του δημάρχου Χειμάρρας δεν επισημοποιήθηκε ακόμα από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, αρμόδια για την επιβεβαίωση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Από την πλευρά της Αλβανίδα υπουργός Εξωτερικών Όλτα Τζάτσκα αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στις Βρυξέλες και προσπάθησε να υποβαθμίσει την επιρροή της κυβέρνησης στις αποφάσεις των δικαστικών αρχών της χώρας της λέγοντας πως η υπόθεση «ανήκει στη Δικαιοσύνη» και δε θα πρέπει να επηρεάσει «τη νέα σελίδα» στις διμερείς σχέσεις.

Τουριστικό θέρετρο στη Χειμάρρα κτίζει ο σύζυγος της Τζάτσκα

Στο μεταξύ η αλβανική έκδοση του Politico.al  σε δημοσίευμά του επισημαίνει τις κατηγορίες του αντιπολιτευόμενου «Δημοκρατικού Κόμματος» κατά της υπουργού Εξωτερικών Όλτα Τζάτσκα και το αίτημά του για την αποπομπή της από την κυβέρνηση κατηγορώντας την, μεταξύ άλλων,  πως ο σύζυγός της αξιοποίησε το αξίωμά της και τις επιρροές σε κέντρα αποφάσεων για να εξασφαλίσει το καθεστώς «στρατηγικού επενδυτή» στην κατασκευή μεγάλου τουριστικού θερέτρου στην περιοχή Δρυμάδες. Η περιοχή Δρυμάδες είναι ένα από τα επτά χωριά της Χειμάρρα και ανήκουν διοικητικά στον συγκεκριμένο δήμο.

Μάλιστα ο βουλευτής του «Δημοκρατικού Κόμματος» Αγκρον Σεχάι παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν πως η υπουργός Εξωτερικών έρχεται σε σύγκρουση συμφέροντος καθώς χρησιμοποίησε το αξίωμά της για να αποκτήσει με προνομιακούς όρους παράκτια γη για να κτίσει το τουριστικό θέρετρο ο σύζυγός της σε ρόλο στρατηγικού επενδυτή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

Δημοσκόπηση θέλει τη δημοτικότητα του Νετανιάχου να αυξάνεται στο Ισραήλ, που συνεχίζει να χτυπά τον Λίβανο, ξεκληρίζοντας μια οικογένεια σε ένα από τα χτυπήματά του.
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα