ΑΘΗΝΑ
16:20
|
02.10.2024
Η σπουδαία τραγουδίστρια με την μακρά και επιτυχημένη πορεία στον χώρο του τραγουδιού πέθανε μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η Τίνα Τέρνερ, η βασίλισσα του Rock’n Roll έφυγε σήμερα ειρηνικά, σε ηλικία 83 ετών, καθώς έδινε μάχη για την υγεία της εδώ και χρόνια. Πέθανε στο σπίτι της στο Küsnacht κοντά στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Μαζί της, ο κόσμος χάνει έναν θρύλο της μουσικής και ένα πρότυπο», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε λίγο μετά τις 9.40 εκπρόσωπός της.

Από το μιούζικαλ για τη ζωή της Τίνα Τέρνερ

Η σπουδαία τραγουδίστρια με την μακρά και επιτυχημένη πορεία στον χώρο του τραγουδιού πέθανε μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο, εγκεφαλικό και σοβαρή ασθένεια στα νεφρά.

Η Τίνα Τέρνερ γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 1939 στο Νάτμπους του Τενεσί των ΗΠΑ. Το πραγματικό της όνομα ήταν Άννα Μέι Μπούλοκ.

Έγινε γνωστή κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1960 ως τραγουδίστρια του συγκροτήματος « Ike & Turner Revue», όμως στη συνέχεια ακολούθησε σόλο πορεία.

Στη διάρκεια των πολλών δεκαετιών καριέρα της, η Τίνα Τέρνερ πούλησε παραπάνω από 180 εκατομμύρια άλμπουμ και βραβεύτηκε 12 φορές με Grammy.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κόντρες και εξηγήσεις για το εισιτήριο στη συναυλία για τα Τέμπη

Disiecta Membra #29: Βλέμμα μιαρό και βλέμμα ιερό-Mια υπεράσπιση του male gaze

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της Μαρινέλλας

Πέθανε ο θρύλος της κάντρι και ηθοποιός, Κρις Κριστόφερσον

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα