ΑΘΗΝΑ
08:02
|
28.04.2024
Από το «αλήτες, καθάρματα και μαφιόζοι» εκπαιδευτικοί μέχρι τη γενική κατακραυγή, μια μήνυση της ΟΛΜΕ δρόμος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξαναχτύπησε ο όψιμος απολογητής της δεξιάς, γυρολόγος της Βουλής και πάλαι πότε δημοσιογράφος, Γρηγόρης Ψαριανός, βάζοντας στο στόχαστρο αυτή τη φορά τους εκπαιδευτικούς που διαμαρτυρήθηκαν για το φιάσκο της τράπεζας θεμάτων, η οποία κατέρρευσε δύο ημέρες σερί αφήνοντας στον αέρα εκατοντάδες μαθητές που προσπαθούσαν να δώσουν εξετάσεις.

Με μία απίστευτα χυδαία ανάρτηση στο Τwiter, o Γρηγόρης Ψαριανός παρομοίωσε τους καθηγητές που στηλίτευσαν την κατάρρευση της ιστοσελίδας της τράπεζας θεμάτων με «μαφιόζους», «αλήτες», και «μεγάλα καθάρματα». Ευτυχώς που δεν τους είπε και φιλορώσους και Πουτινάκια, δηλαδή, από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση για να δικαιολογήσει το φιάσκο της, αρχικά δήλωσε ότι δέχεται κυβερνοεπίθεση από 114 χώρες, η οποία στη συνέχεια μετατράπηκε σε επίθεση Ρώσων χάκερς.

Βέβαια, ποιος σώφρων άνθρωπος επί της γης ενδιαφέρθηκε να σαμποτάρει μερικά σπυριάρικα 16χρονα στην Ελλάδα από το να δώσουν τις ετήσιες εξετάσεις τους στην ώρα τους, είναι απορίας άξιο, αλλά αυτό ας το προσπεράσουμε.

Ηχηρή απάντηση, όμως, επέλεξε να δώσει η ΟΛΜΕ στον κ. Ψαριανό, αποστέλλοντας του μια φρέσκια και ωραία μήνυση προ ολίγου, γιατί και η υπομονή και η ανοχή έχει τα όρια της.

Ειδικά όταν αυτή η ανοχή απαιτείται από τον κλάδο των εκπαιδευτικών που τα τελευταία χρόνια έχει περάσει του λιναριού τα πάθη για ανταπεξέλθει στα εξοντωτικά προγράμματα και στις «άριστες» απαιτήσεις της «δεν είμαι πια υπουργός», Νίκης Κεραμέως, με πολλούς να παλεύουν να βρουν ένα κεραμίδι να μείνουν στα μέρη όπου στέλνονται αναπληρωτές. Και εκτός από τον πετσοκομμένο μισθό, την έλλειψη καταλυμάτων, τα μεταφορικά, το κόστος ζωής, τους αετονύχηδες ντόπιους που τους ζητάνε γη και ύδωρ για μια τρώγλη, να πρέπει να αντιμετωπίσουν και τις ψευτοαξιολογήσεις της Κεραμεώς και τη συνεχή υποβάθμιση και την κοροϊδία από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, η ΟΛΜΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ψαριανός καταφέρεται εναντίον των εκπαιδευτικών και του λειτουργήματός τους. Εχθές, μετά την πρωτοφανή κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων, εξέφρασε για άλλη μία φορά το μένος του για τους/τις εκπαιδευτικούς και την ΟΛΜΕ, χαρακτηρίζοντάς τους με χυδαίες ύβρεις.

Η απαράδεκτη συμπεριφορά του δεν θα γίνει ανεκτή. Η ΟΛΜΕ έχει ήδη δώσει εντολή στη νομική της σύμβουλο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες.
Αναρωτιόμαστε αν η ΝΔ, με την οποία ο κ. Ψαριανός είναι υποψήφιος βουλευτής, συμφωνεί με τις δηλώσεις αυτές και αναμένουμε την αντίδρασή της»

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών φαίνεται πως στέκεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλιστα προτρέπει τη ΝΔ να διαγράψει τον Γρηγόρη Ψαριανό από στέλεχος του κόμματος.

«Έχουν περάσει ώρες από το υβριστικό παραλήρημα Ψαριανού κατά των καθηγητών και η ΝΔ κάνει σαν να μην έχει συμβεί τίποτα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε ανακοίνωση του.

Καλεί τον κ. Μητσοτάκη «να καταδικάσει εδώ και τώρα τις δηλώσεις Ψαριανού, να τον πετάξει από τις λίστες της και να διαγραφεί από τη ΝΔ». Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «διαφορετικά θα σημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης συμφωνεί με τον Ψαριανό πως οι καθηγητές είναι “αλήτες, καθάρματα και μαφιόζοι”».

Ακόμα και αν η ΝΔ βγάλει κάποια ανακοίνωση για τις αλητείες του Ψαριανού, ακόμα και να τον διαγράψει από τις λίστες της, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συμφωνεί με τους παραπάνω χαρακτηρισμούς.

Δεν έχει δείξει κάποια διαφορετική άποψη για αυτούς ούτε τώρα, ούτε τα προηγούμενα χρόνια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα