ΑΘΗΝΑ
06:53
|
28.04.2024
Τα κρούσματα εκτοξεύτηκαν στα 56.188 (από 47.610 χθες), ενώ συνολικά έχουν πεθάνει λόγω του ιού 4.089 άνθρωποι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ισπανία βιώνει την εθνική της τραγωδία και καταστάσεις παρόμοιες με αυτές της Ιταλίας, με το υπουργειο Υγείας της χώρας να ανακοινώνει 655 θανάτους το τελευταίο 24ωρο από τον κορονοϊό Sars-Cov-2.

Τα κρούσματα εκτοξεύτηκαν στα 56.188 (από 47.610 χθες), ενώ συνολικά έχουν πεθάνει λόγω του ιού 4.089 άνθρωποι.

Η Ισπανία, πλέον, είναι η δεύτερη χώρα σε θανάτους παγκοσμίως, πίσω από την Ιταλία (7.503) και τέταρτη σε κρούσματα πίσω από την Κίνα, την Ιταλία και τις ΗΠΑ.   

Η πόλη που έχει πληγεί βαρύτερα από την πανδημία είναι η Μαδρίτη. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην πρωτεύουσα, είναι η κίνηση της μετετροπής σε πρόχειρο νεκροτομείο για τα θύματα του κορονοϊού ενός ολόκληρου παγοδρομίου έκτασης 1.800 τ.μ. Ήδη από την Τρίτη, το δημοτικό γραφείο τελετών της πόλης έχει ανακοινώσει ότι θα σταματήσει να περισυλλέγει τις σορούς των θυμάτων εξαιτίας της έλλειψης προστατευτικού εξοπλισμού.

Πριν λίγες ημέρες, Ισπανοί στρατιώτες ανακάλυψαν εγκαταλελειμμένους ηλικιωμένους μέσα σε γηροκομεία. Κάποιοι από αυτούς βρέθηκαν νεκροί. Ο στρατός έχει πλέον δικαιοδοσία να παρεμβαίνει στους οίκους ευγηρίας, μετά τους δεκάδες θανάτους που καταγράφηκαν σε γηροκομεία, κυρίως της Μαδρίτης και στην περιφέρεια Καστίλλη – Λα Μάντσα, στην κεντρική Ισπανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα