ΑΘΗΝΑ
21:44
|
27.04.2024
Ένα ακόμα κάλεσμα σήμερα υπέρ του δημόσιου, δασικού χαρακτήρα του χώρα και κατά των σχεδίων ανάπλασης της Prodea Investments και του Κώστα Μπακογιάννη.
Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Ζήλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση της Ανοιχτής Συνέλευσης Υπεράσπισης του Λόφου Στρέφη για την υπεράσπιση του δημόσιου και δασικού χαρακτήρα του χώρου ενώ παράλληλα σήμερα ο κόσμος «τιμά» Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Το κάλεσμα της Συνέλευσης αναφέρει αναλυτικά:

Διαμαρτυρόμαστε για την καταστροφή του Λόφου ως ελεύθερου, δημόσιου, δασικού χώρου, για τη στέρησή του από τη γειτονιά και την πολιτική και κοινωνική του χρήση, για τη χυδαία συμπεριφορά των εργολάβων και την προσπάθειά τους να διώξουν και τους τελευταίους μάρτυρες της καταστροφικής τους δράσης, για τη μπατσοκρατία, για το απύθμενο θράσος και την αλαζονεία της Prodea Investments και του Μπακογιάννη, για την προκλητική αδράνεια του δασαρχείου.

Την εβδομάδα που μας πέρασε, στο στόχαστρο εργολάβων και μπάτσων μπήκαν και τα άτομα που βγαίνουν βόλτα με τα σκυλιά τους στον Λόφο. Την Τετάρτη 31/5 ο μπουλντοζιέρης κυρ Παναγιώτης τα έβριζε χυδαία για ώρα και ζήτησε τηλεφωνικά (από τον παρατρεχάμενο του Μπακογιάννη κυρ Βασίλη υποθέτουμε) ΟΠΛΑ, ΠΟΛΛΑ ΟΠΛΑ για να καταστρέφει απερίσπαστος. Ακολούθησαν την Πέμπτη και την Παρασκευή επιθετικές και προκλητικές κινήσεις της ομάδας ΔΡΑΣΗ εναντίον όλων ανεξαιρέτως των ατόμων με σκυλιά στο θεατράκι του Λόφου, με απειλές για πρόστιμα, όντας, όπως είπαν, σε “εντεταλμένη υπηρεσία”.

Το δασαρχείο ζήτησε από τον Δήμο να ποτίσει τα φυτά του Λόφου με υδροφόρα και κατάπιε αμάσητη τη δικαιολογία του διευθυντή πρασίνου ότι δεν είναι δυνατόν να φτάσει υδροφόρα στον Λόφο λόγω μεγέθους! Τη στιγμή που μπαινοβγαίνουν στον Λόφο κάθε είδους φορτηγά και γερανοί. Παράλληλα, επέδειξε χαρακτηριστική αδράνεια να εφαρμόσει την απόφασή του για απαγόρευση των εργασιών.

Και μέσα σε όλα αυτά, ο δήμος έκλεισε και τον Εξωστρεφή, το μοναδικό μέρος για νερό και τουαλέτα στον Λόφο, χωρίς να τον έχει μισθώσει ξανά, προφανώς για να ενισχύσει την ερημοποίηση του Στρέφη.

Το Σάββατο ήμασταν πάλι εκεί, με μικροφωνική δίπλα στην εκδήλωση του Αστέρα Εξαρχείων.

ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΟΦΟ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΚΕΙ!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα