ΑΘΗΝΑ
23:33
|
28.09.2024
Δύο αεροπλάνα φάνηκε να συγκρούστηκαν στο έδαφος κοντά σε τροχοδρόμιο στο αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο το Σάββατο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάποιες πτήσεις καθυστέρησαν στο αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο το Σάββατο, αφού δύο αεροπλάνα φάνηκε να συγκρούστηκαν στο έδαφος κοντά σε τροχοδρόμιο, μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK, επικαλούμενο το υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός, ανέφεραν το NHK και μία από τις αεροπορικές εταιρείες, αλλά το περιστατικό οδήγησε στο κλείσιμο ενός από τους τέσσερις διαδρόμους στο αεροδρόμιο περίπου στις 11 π.μ. (02:00 GMT).

Ο τηλεοπτικός σταθμός έδειξε πλάνα από τζετ από την Eva Airways της Ταϊβάν (2618.TW) και την Thai Airways (THAI.BK) στο έδαφος. Μέρος της πτέρυγας του αεροπλάνου της Thai Airways φαινόταν σπασμένο και θραύσματα φαινόταν κοντά στον διάδρομο.

Η Thai Airways είπε ότι η πτήση της με προορισμό την Μπανγκόκ βρισκόταν σε τροχόδρομο που προετοιμαζόταν για απογείωση όταν ένα πτερύγιο – ένα τμήμα στην άκρη του δεξιού φτερού του αεροπλάνου της – συγκρούστηκε με το πίσω μέρος ενός αεροσκάφους Eva που βρισκόταν επίσης σε τροχοδρόμιο.

Η σύγκρουση προκάλεσε ζημιά στο πτερύγιο του ταϊλανδέζικου αεροπλάνου, που σημαίνει ότι δεν ήταν σε θέση να εκτελέσει την πτήση, ανέφερε η αεροπορική εταιρεία. Το αεροσκάφος Airbus (AIR.PA) A330 μετέφερε 250 επιβάτες και 14 μέλη πληρώματος.

Η Eva δεν ήταν διαθέσιμη για σχόλιο αμέσως.

Το υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο. Η Thai Airways είπε ότι η ιαπωνική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ερευνά το περιστατικό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Έκτακτο δελτίο καιρού: Επιδείνωση από βδομάδα με βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα