ΑΘΗΝΑ
01:47
|
20.09.2024
«Την Κυριακή η ευθύνη περνά στον λαό», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Σε καμία περίπτωση δε θεωρώ ότι το αποτέλεσμα της κάλπης έχει προεξοφληθεί», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο.

«Όλοι εστιάζουν στο ανώτατο άκρο της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις ενώ το κατώτατο είτε δε δίνει αυτοδυναμία είτε δίνει οριακή αυτοδυναμία», τόνισε και κάλεσε τους πολίτες να πάνε στις κάλπες.

«Στόχος είναι μια άνετη λειτουργική πλειοψηφία» επεσήμανε αντικρούοντας τα περί αλαζονικής διακυβέρνησης και παντοδυναμίας του αν λάβει υψηλό ποσοστό και έκανε λόγο για εναλλαγές στην νέα κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι και υπουργοί που θα παραμείνουν στο υπουργικό συμβούλιο θα αλλάξουν χαρτοφυλάκιο ενώ κάποιοι μπορεί να κάτσουν στον πάγκο. «Δεν υπάρχουν αμετακίνητοι υπουργοί», απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Μιλώντας για τα πρώτα νομοσχέδια που θα δρομολογηθούν σε περίπτωση που η ΝΔ είναι και πάλι κυβέρνηση, τόνισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι υπάρχουν δύο τρόποι να αντιμετωπίσει κανείς μία νέα τετραετία. Ο ένας είναι απλή διαχείριση του πολιτικού χρόνου κι ο δεύτερος να είναι μία τετραετία αλμάτων για τη χώρα κάτι που σημαίνει συγκρούσεις ή και ρήξεις ακόμη.

Σχετικά με το ΕΣΥ και τα προβλήματα στον χώρο της Υγείας, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι υπάρχουν νοσοκομεία στην περιφέρεια που δεν λειτουργούν άρτια και προανήγγειλε σειρά αλλαγών που θα δρομολογηθούν άμεσα, προσθέτοντας ότι θα γίνουν 10.000 νέες προσλήψεις .

Όσο αφορά στους δημόσιους υπαλλήλους έκανε λόγο για παρεμβάσεις με προτεραιότητα τη στήριξη όσων έχουν παιδιά, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα τηρηθούν και όλες οι εξαγγελίες του για τον ιδιωτικό τομέα. Επανέλαβε επίσης ότι σε ορίζοντα τετραετίας ο κατώτατος μισθός θα φτάσει στα 950 ευρώ και τόνισε την ανάγκη καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Ο τουρισμός μας κινδυνεύει από την υπερεκμετάλλευση και την αυθαίρετη δόμηση, είπε ακόμη τονίζοντας ότι εφαρμόστηκε ο νόμος στη Μύκονο αλλά και ότι ο νόμος ισχύει για όλους και πρωτίστως για τους ισχυρούς.

Για τα εξοπλιστικά και την πολιτική ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων επεσήμανε ότι θα συνεχιστεί το πρόγραμμα ενίσχυσης καθώς η Ελλάδα «είναι πρωτίστως μία αμυντική δύναμη» και τόνισε ότι δεν έχει καμία δουλειά ο Ερντογάν να υποδεικνύει στην Ελλάδα πώς θα εξοπλίζεται.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε, επίσης, ότι μπορούμε να πάμε σε ένα περιβάλλον αποκλιμάκωσης όσο αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ακόμη και χωρίς να έχουμε οριστικά λύσει την κεντρική μας διαφορά δηλαδή χωρίς να έχουμε οριοθετήσει θαλάσσιες ζώνες, ενώ επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα συζήτησης για την κυριαρχία των νησιών και την αποστρατιωτικοποίηση.

«Την Κυριακή η ευθύνη περνά στον λαό», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι έχει πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στην κρίση του ελληνικού λαού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα