ΑΘΗΝΑ
11:11
|
08.06.2026
Επισημαίνει τις επινίκιες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με πρώτη την απόφασή του να προωθήσει ένα φιλόδοξο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Μία άνετη νίκη» κέρδισε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στις δεύτερες εκλογές σε πέντε βδομάδες, χαρίζοντας μία δεύτερη θητεία στον ηγέτη του, Κυριάκο Μητσοτάκη. Με αυτό τον πρόλογο η βρετανική εφημερίδα  The Guardian  σχολιάζει το αποψινό εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα βάση του 95% της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων.

Επισημαίνει τις επινίκιες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με πρώτη την απόφασή του να προωθήσει ένα «φιλόδοξο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που θα μεταμορφώσει αυτή τη μεσογειακή χώρα».

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας επισημαίνει την είσοδο των ακροδεξιών Σπαρτιατών στη νέα βουλή που πέρασε το πλαφόν του 3% αλλά και την αδυναμία του ΜέΡΑ25 να μπει στη νέα βουλή και τη δήλωση του ηγέτη του, Γιάνη Βαρουφάκη, πως «η μη είσοδος του ΜέΡΑ25 στη βουλή είναι το λιγότερο…».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κυριακή 7 Ιουνίου στην πλατεία Κουμουνδούρου: Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις

Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ενάντια στις Συνδικαλιστικές Διώξεις και Απολύσεις διοργανώνει γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών.
ΣΥΝΑΦΗ

Τη νίκη του στις εκλογές της Αρμενίας ανακήρυξε ο Πασινιάν-«Ικανοποιημένες» οι Βρυξέλλες  

Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ: «Το Τέλος της Κανονικότητας και των Οικονομικών» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Σιωνισμός, ολιγαρχίες και κόμματα σε εποχή χωρίς αστική δημοκρατία

Πόλεμος στο Ιράν: Οι ΗΠΑ κατέρριψαν 2 ιρανικά drone – Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Βηρυτό (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα