ΑΘΗΝΑ
21:58
|
15.05.2024
Νέα επιβαρυντική κατάθεση για την κατηγορούμενη μητέρα από στέλεχος του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών. Τι είπε ο καρδιολόγος που εξέτασε το παιδί δύο μέρες πριν καταλήξει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καταπέλτης και ο καρδιολόγος του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», Στυλιανός Στειρόπουλος, ο οποίος κατέθεσε για την πολύκροτη υπόθεση των θανάτων τριών παιδιών με κατηγορούμενη τη μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο κ. Στειρόπουλος, ο καρδιολόγος ο οποίος εξέτασε την άτυχη Τζωρτζίνα δύο ημέρες πριν υποστεί ανακοπή και καταλήξει, έκανε λόγο για έναν «ανεξήγητο θάνατο» ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Μία ημέρα νωρίτερα στην κατάθεσή της η διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», Μυρσίνη Μαυρίκου, μίλησε για έναν «αδικαιολόγητο» θάνατο.

Ειδικότερα, ο καρδιολόγος είπε ότι το παιδί δεν εμφάνισε καρδιολογικό πρόβλημα στις εξετάσεις που έγιναν, τονίζοντας ότι δεν εντοπίστηκε νόσημα από το οποίο θα μπορούσε να προκύπτει κίνδυνος αιφνίδιου θανάτου. Όπως σημείωσε ο γιατρός, στις 27 Ιανουαρίου 2022 εξέτασε την Τζωρτζίνα, μετά από αίτημα των συναδέλφων του παιδιάτρων στο νοσοκομείο: «Έγινε η καρδιολογική εξέταση στη Τζωρτζίνα και σε γενικές γραμμές ήταν όλα φυσιολογικά. Ακούσαμε ένα αθώο φύσημα. Έγινε καρδιογράφημα, είχε φυσιολογικό ρυθμό, έγινε υπερηχογράφημα καρδιάς και ήταν φυσιολογικό». Παράλληλα, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, ζήτησε από τη μητέρα να του δείξει τα επεισόδια βραδυκαρδίας που έκανε η Τζωρτζίνα και εκείνη τού έδειξε βίντεο που είχε.

«Εγώ ουσιαστικά το μόνιτορ είδα στο βίντεο. Από αυτό συμπέρανα ότι η συσκευή (βηματοδότης) λειτουργούσε κανονικά», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση της προέδρου της έδρας εάν τα επεισόδια βραδυκαρδίας εξηγούνται καρδιολογικά, ο μάρτυρας απάντησε:

Καρδιολογικά όχι. Εγώ όφειλα να ψάξω εάν είχε κάτι η καρδιά. Δεν υπήρχε κάποια καρδιολογική αιτία, νόσημα από το οποίο να υπάρχει κίνδυνος αιφνιδίου θανάτου. Η καρδιά ήταν οχυρωμένη με απιδινωτή, έπαιρνε κατάλληλη αγωγή, ήταν έκπληξη για εμάς ότι πέθανε το Σάββατο.

Επίσης, επισήμανε πως δηλώνει με σιγουριά ότι η μοιραία ανακοπή, μέσα στο «Αγλαΐα Κυριακού», που υπέστη το παιδί «δεν ήταν καρδιολογικής αιτίας». Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι επιστημονικά, με βάση τα καρδιολογικά δεδομένα της ημέρας θανάτου της Τζωρτζίνας, δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις για το τι συνέβη.

Αναλυτικά μέρος των ερωτοαπαντήσεων εντός του Δικαστηρίου:

Πρόεδρος: Μπορείτε να εξηγήσετε με κάποιον τρόπο τι συνέβη μέχρι τις 2:30 μετά το μεσημέρι;

Μάρτυρας: Όχι δεν μπορώ.

Πρόεδρος: Αυτά που συνέβησαν παραπέμπουν έναν γιατρό κάπου; Είναι εμφάνιση κάποιου σπάνιου, για παράδειγμα, καρδιολογικού νοσήματος;

Μάρτυρας: Όχι. Δεν μπορώ να το εξηγήσω καρδιολογικά. Eίναι ανεξήγητος ο θάνατος.

Νωρίτερα ο καρδιολόγος ανέφερε πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον επικεφαλής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, Ανδρέα Ηλιάδη, είχαν αποφασίσει να αλλάξουν τη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε η Τζωρτζίνα για την υπέρταση με ένα καταλληλότερο φάρμακο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Όχι στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα είπαν απόψε χιλιάδες πολίτες στην Αθήνα

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Φίτσο μετά την πολιιτκή δολοφονική απόπειρα

Νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα: Βρέθηκαν προθανάτια και μεταθανάτια χτυπήματα

Σφοδρός επικριτής του Σλοβάκου πρωθυπουργού ο 71χρονος δράστης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα