ΑΘΗΝΑ
00:06
|
15.11.2024
Το σύστημα είναι πλήρως αυτόνομο και αφορά τη στιγμή που θα πρέπει να αποφασιστεί εάν ο καρπός είναι ώριμος για συγκομιδή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κλιματική αλλαγή και οι αυξημένες επισιτιστικές ανάγκες για αύξηση της αγροτικής παραγωγής εμπνέουν ισραηλινές νεοφυείς εταιρίες τεχνολογίας αιχμής που επιλέγουν να αξιοποιήσουν την ρομποτική και την Τεχνητή Νοημοσύνη ώστε να διευκολύνουν τη ζωή των αγροτών.

Σε σημερινή ανάρτηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων παρουσιάζονται ισραηλινά τηλεκατευθυνόμενα μικρά αεροσκάφη που συλλέγουν μήλα από τα δέντρα κάνοντας προηγουμένως τις απαραίτητες μετρήσεις ωρίμανσης.

Αξιοποιούν παράλληλα και εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης για την αύξηση της παραγωγής και τη διευκόλυνση της δουλειάς εργατών γης που, όπως αποδεικνύεται, ο ρόλος τους μένει να περιοριστεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια.

O διευθύνων σύμβουλος της συμβουλευτικής εταιρίας καλλιεργειών, Green Wadi,  Σμουέλ Φρίντμαν, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο εξηγεί πως η εμπειρία του Ισραήλ στον τομέα της αγροτικής καινοτόμου τεχνολογίας επιχειρεί να διευκολύνει τη ζωή των αγροτών αλλά και να λύσει ένα ζήτημα που οξύνεται όσο περνούν τα χρόνια: Τις ελλείψεις εργατών για τη συγκομιδή φρούτων και λαχανικών.

Όπως λέει μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γεωργία σήμερα είναι η σημερινή και η μελλοντική έλλειψη ανθρώπων που θέλουν να δουλέψουν στα χωράφια.

«Πρέπει να έχεις εναλλακτικές, ίσως με τη μορφή ρομπότ ή μηχανημάτων που μπορούν να αντικαταστήσουν τα ανθρώπινα χέρια» προσθέτει.

Μία από τις πρωτοπόρες εταιρίες παγκοσμίως στη συγκομιδή καρπών είναι η ισραηλινή εταιρία drone, Tevel Aerobotics, του Γιανίρ Μαόρ.

Ο Μαόρ πριν μία δεκαετία συνειδητοποίησε τις ελλείψεις εργατών γης και σκέφθηκε να φτιάξει ντρόουν που να συλλέγουν καρπούς. Το σύστημά του αποτελείται από μία οκτάδα drone που συνδέονται σε πλατφόρμα που χρησιμοποιεί εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης και βιντεοκάμερες που καταγράφουν και αναλύουν εικόνες από τα δέντρα.

Η τεχνολογία αυτή δε χρησιμοποιείται μόνο στο Ισραήλ, αλλά σε ΗΠΑ, Κίνα, Χιλή και Ιταλία για πάνω από 40 διαφορετικά είδη φρούτων. Το σύστημα είναι πλήρως αυτόνομο και αφορά τη στιγμή που θα πρέπει να αποφασιστεί εάν ο καρπός είναι ώριμος για συγκομιδή.

Μία άλλη ισραηλινή εταιρία η BloomX, χρησιμοποιεί αλγόριθμους για να προβλέψει το σωστό χρόνο επικονίασης των φυτών προκειμένου να αυξήσει την παραγωγή. Η επικονίαση με  τεχνητά μέσα μπορεί να βοηθήσει την αύξηση της παραγωγής και να συμβάλει στην επίλυση της διατροφικής ασφάλειας του παγκόσμιου πληθυσμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα υπουργείο για τον Ίλον Μασκ

Λίγες ώρες πριν γίνει δεκτός στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ ανακοίνωσε πως ο Ίλον Μασκ και ο Βίβεκ Ραμασουάμι θα αναλάβουν το υπουργείο Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας.
ΣΥΝΑΦΗ

Ιταλία: Μετέτρεψαν smartphone σε… φλάουτο

Καταρρακτώδης βροχή στην Ισπανία προκαλεί περισσότερες ζημιές και πλημμύρες

Η παγκόσμια αγορά κρυπτονομισμάτων ξεπερνά τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια

Τεχνητή νοημοσύνη ευχήθηκε σε χρήστη… να πάει από ‘κει που ήρθε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα