ΑΘΗΝΑ
07:14
|
25.09.2024
Το Ισραήλ ενέκρινε την αγορά μιας τρίτης μοίρας μαχητικών αεροσκαφών F-35 stealth σε μια συμφωνία αξίας 3 δισ. δολαρίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ισραήλ ενέκρινε την αγορά μιας τρίτης μοίρας μαχητικών αεροσκαφών F-35 stealth σε μια συμφωνία αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε την Κυριακή το υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το Reuters.

Τα επιπλέον 25 αεροσκάφη που κατασκευάζονται από τη Lockheed Martin LMT.N θα ανεβάσουν τον αριθμό των F-35 στην αεροπορία του Ισραήλ σε 75, ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι η συμφωνία θα χρηματοδοτηθεί μέσω του πακέτου αμυντικής βοήθειας που λαμβάνει το Ισραήλ από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Ισραήλ ήταν η πρώτη χώρα εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών που απέκτησε το F-35. Τον Μάιο του 2018 ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας του είπε ότι το Ισραήλ ήταν το πρώτο που χρησιμοποίησε το αεροπλάνο στη μάχη.

Το F-35 είναι επίσης γνωστό ως Joint Strike Fighter και στο Ισραήλ με το εβραϊκό του όνομα «Adir» (Ισχυρό).

Η Lockheed Martin και ο κατασκευαστής κινητήρων Pratt & Whitney συμφώνησαν να εμπλέξουν ισραηλινές αμυντικές εταιρείες στην παραγωγή εξαρτημάτων αεροσκαφών, πρόσθεσε το ισραηλινό υπουργείο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Mια κρίση των πυραύλων της Κούβας σε slow motion

Ισραηλινή επίθεση κοντά στο Ταρτούς της Συρίας

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι δικηγόροι της Αθήνας

Ξεκίνησε το ντιμπέιτ με τους υποψήφιους για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (video)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα