ΑΘΗΝΑ
10:44
|
30.04.2024

Υπό πίεση ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ γιατί δεν έχει πάρει θέση για τη φερόμενη δηλητηρίαση του επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, με […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπό πίεση ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ γιατί δεν έχει πάρει θέση για τη φερόμενη δηλητηρίαση του επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, με τον νευροτοξικό παράγοντα Νοβιτσόκ. Ο πρώην καγκελάριος και πρόεδρος του ΔΣ της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft, δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση εναντίον της εφημερίδας Bild επειδή στη συνέντευξή του που δημοσίευσε χθες η γερμανική εφημερίδα, ο Ναβάλνι, υπαινίχθηκε ότι ο Σρέντερ λαμβάνει κάποιες “μυστικές αμοιβές” από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ρώσος παραδέχεται ότι δεν έχει αποδείξεις γι’ αυτό, ενώ χαρακτήρισε τον Σρέντερ σαν “το παιδί που τρέχει για τις δουλειές του Πούτιν”.

Ο κ. Σρέντερ κοινοποίησε με ανάρτηση στην σελίδα του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Linkedin την πρόθεσή του να κινηθεί νομικά. Χαρακτήρισε τις δηλώσεις αυτές περί “μυστικών αμοιβών” εκ προοιμίου λαθεμένες, και επειδή η εφημερίδα διέδωσε κατηγορίες εναντίον του χωρίς να ρωτήσει τον ίδιο, είναι αναγκασμένος να προσφύγει στην δικαιοσύνη.

“Αντιλαμβάνομαι την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρέθηκε ο Ναβάλνι. Οι δηλώσεις στην συνέντευξη στην Bild για κάποιες ‘μυστικές αμοιβές’, παρόλα αυτά είναι λαθεμένες. Ο ίδιος (ο Ναβάλνι) λέει ότι δεν μπορεί να αποδείξει τους ισχυρισμούς του. Και όμως ι ιστοσελίδα bild.de και η εφημερίδα Bild διέδωσαν αυτούς τους ισχυρισμούς, χωρίς να ζητήσουν την δική μου άποψη. Γι’ αυτόν τον λόγο, πιστεύω ότι είμαι υποχρεωμένος να μηνύσω τον εκδότη, ο οποίος με τον πλέον σοβαρό τρόπο παραβίασε τα προσωπικά μου δικαιώματα”, έγραψε ο Σρέντερ στην ανάρτησή του.

Στην ίδια συνέντευξη ο Ναβάλνι κάλεσε την Ευρώπη να επιβάλει κυρώσεις και σε παράγοντες των γραμμάτων και τεχνών που υποστηρίζουν τον Πούτιν, αλλά την ίδια στιγμή δραστηριοποιούνται στην Δύση. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στον διευθυντή ορχήστρας της Φιλαρμονικής του Μονάχου Βαλέρι Γκρεγκίεφ. “Είσαστε πολύ ταλαντούχος μουσικός, αλλά δεν θα σας επιτρέψουμε πλέον την είσοδο στην ΕΕ”, λέει ο Ναβάλνι θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν στην Ευρώπη τον διακεκριμένο Ρώσο μουσικό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα