ΑΘΗΝΑ
23:12
|
25.09.2024
Οποιαδήποτε απόπειρα ΗΠΑ, Ρωσίας και Γαλλίας για εκεχειρία στο Καραμπάχ είναι καταδικασμένη, λέει η Τουρκία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οποιαδήποτε απόπειρα ΗΠΑ, Ρωσίας και Γαλλίας για εκεχειρία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι καταδικασμένη σε αποτυχία, εάν οι αρμενικές δυνάμεις δεν αποχωρήσουν από τον θύλακα, ο οποίος ανήκει στο Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε σήμερα, Παρασκευή 9/10, ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν.

Σημειώνεται ότι οι υπουργοί Εξωτερικών Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν βρίσκονται σήμερα στη Ρωσία για συνομιλίες με στόχο την ειρήνευση στον Καύκασο, πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Ρώσος πρόεδρος ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Άγκυρα μιλά για “αρμενική κατοχή των αζερικών εδαφών του Ναγκόρνο Καραμπάχ” και έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι αλληλεγγυα στις πολεμικές επιχειρήσεις του Αζερμπαϊτζάν. Επιπλέον, τα έχει βάλει και με την ομάδα του Μινσκ λέγοντάς ότι εδώ και 30 χρόνια δεν έχουν κάνει τίποτα για την επίλυση του ζητήματος.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, δήλωσε ότι η χώρα του επιθυμεί μια διπλωματική λύση, την οποία όμως θεωρεί απίθανη εάν οι αρμενικές δυνάμεις δεν αποσυρθούν.

“Εάν απλώς καλούν σε κατάπαυση του πυρός ή εργάζονται μόνον με έναν τέτοιο στόχο, δεν θα πρόκειται για τίποτε παραπάνω από αυτό που συμβαίνει εδώ και 30 χρόνια”, ανέφερε ο Καλίν στο αραβικό δίκτυο Al Jazeera, σε συνέντευξή του.

“Σίγουρα θα αποτύχουν εάν στη λύση δεν συμπεριλαμβάνεται ένα λεπτομερές σχέδιο για τη λήξη της κατοχής”, κατέληξε.

Η πολεμική εμπλοκή του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, μετά από μια περίοδο διαρκούς κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή, ξεκίνησε στις 27 Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος Πούτιν στο μήνυμά του ζήτησε να σταματήσουν άμεσα οι συγκρούσεις και οι δύο πλευρές να ανταλλάξουν αιχμαλώτους αλλά και τις σορούς αυτών που σκοτώθηκαν στα πεδία των συγκρούσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα