ΑΘΗΝΑ
13:28
|
13.06.2026
Ο ίδιος διαφώνησε με τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου και το χρονοδιάγραμμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την παραίτησή του από την Πολιτική Γραμματεία κατέθεσε ο Χρήστος Σπίρτζης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Διαφωνία όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας.

Την παραίτησή του υπέβαλλε και επίσημα ο Χρήστος Σπίρτζης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κίνηση που είχε προαναγγείλει στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο ίδιος τότε είχε ζητήσει από το σύνολο των μελών της ΠΓ να παραιτηθούν, καθώς όπως υποστήριξε ο Οργανωτικός ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιστοιχεί πια στον κοινωνικό και είχε διαφωνήσει με τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου και το χρονοδιάγραμμα.

Διευκρινίζεται ότι ο Χρήστος Σπίρτζης παραμένει στην Κεντρική Επιτροπή, καθώς η απόφασή του αφορά μόνο τη θέση που κατείχε στο όργανο της Πολιτικής Γραμματείας.

Επιπλέον, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να συμμετάσχει στους σοσιαλιστές, στην περίπτωση που το Κόμμα των Σοσιαλιστών στην Ευρώπη δεν συμπράξει τελικώς με την Ευρωπαϊκή Αριστερά. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μεξικό: Η Αγιούσο και ο «εκπολιτιστής» των βαρβάρων ινδιάνων «κονκισταδόρ» Ερνάν Κορτές

Στη Ρόδο το Σάββατο, 13/6 ο Μητσοτάκης

Ιρανός ΥΠΕΞ: Εμείς είμαστε οι νικητές αυτού του πεδίου – Είμαστε υπόχρεοι στο λαό

Η Καρυστιανού είδε και κατέλαβε όλα όσα βλέπουν οι πολίτες στο νοσοκομείο Αττικόν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα