ΑΘΗΝΑ
17:33
|
28.09.2024
«Στους επόμενους μήνες, θα προσθέσουμε ολοκληρωμένες επικοινωνίες και τη δυνατότητα να διευθύνετε ολόκληρο τον οικονομικό σας κόσμο».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ίλον Μασκ εξήγησε την μέσα σε μια μέρα αλλαγή της επωνυμίας του Twitter σε «Χ», ισχυριζόμενος ότι επιδιώκει να επεκτείνει τις λειτουργίες του.

Με μια ταχύτατη κίνηση χθες, ο Μασκ αντικατέστησε το εμβληματικό λογότυπο του Twitter με ένα Χ και έγραψε στο Twitter ότι «Το X.com δείχνει τώρα στο Twitter.com».

Ο δισεκατομμυριούχος εξήγησε ότι είχε αγοράσει το Twitter με στόχο να το μετατρέψει μέσα σε πέντε χρόνια σε μια «εφαρμογή για τα πάντα» σε αντίστιξη με τις ασιατικές υπερ-εφαρμογές όπως το κινεζικό WeChat. Το Χ θα προσφέρει τραπεζικές υπηρεσίες, αγορές, γραπτά μηνύματα και τηλεφωνήματα, κρατήσεις ταξιδιών, αγοραπωλησίες μετοχών και διάφορες άλλες υπηρεσίες, πρόσθεσε.

«Στους επόμενους μήνες, θα προσθέσουμε ολοκληρωμένες επικοινωνίες και τη δυνατότητα να διευθύνετε ολόκληρο τον οικονομικό σας κόσμο. Το όνομα Twitter δεν έχει νόημα σε αυτό το πλαίσιο», έγραψε ο Μασκ στο Twitter.

Την Κυριακή, ο δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε ότι η εταιρεία τελικά «θα αποχαιρετούσε την επωνυμία Twitter και, σταδιακά, όλα τα πουλιά», αναρτώντας μια φωτογραφία του νέου λογοτύπου του X να προβάλλεται πάνω στα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο.

«Είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο πράγμα – στη ζωή ή στο επιχειρείν – να έχεις μια δεύτερη ευκαιρία να κάνεις άλλη μια μεγάλη εντύπωση. Το Twitter έκανε μια τεράστια εντύπωση και άλλαξε τον τρόπο που επικοινωνούμε. Τώρα, το X θα προχωρήσει παραπέρα, μεταμορφώνοντας την παγκόσμια πλατεία της πόλης», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος του Twitter, Λίντα Γιακαρίνο.

«Πιστεύουμε ότι ο Μασκ μπορεί να είναι επιτυχής με την πάροδο του χρόνου στρέφοντας το Twitter στην ιδέα των σούπερ εφαρμογών, αλλά αυτό δεν θα συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη», δήλωσε ο αναλυτής του Wedbush, Νταν Άιβς. «Μας αρέσει η στρατηγική για το Twitter, αλλά το να αντικαθιστά το Χ το εμβληματικό πουλάκι του Twitter σε κάνει να ξύνεις λίγο το κεφάλι σου».

Οι υπερ-εφαρμογές είναι δημοφιλείς στην Ασία, όπου το WeChat της Tencent, για παράδειγμα, προσφέρει μια ποικιλία υπηρεσιών που συνδυάζουν χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και κοινωνική αλληλεπίδραση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποχώρηση της Apple από τις διαπραγματεύσεις για επένδυση στην OpenAI

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Χιλή: Αστρονόμοι παρουσίασαν τον πιο λεπτομερή χάρτη του Γαλαξία μας

Κίνα: Επιτυχημένη εκτόξευση νέου δορυφόρου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα