ΑΘΗΝΑ
11:31
|
20.09.2024
Η αλληλεπίδραση μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης στο πλαίσιο της πυρηνικής συμφωνίας δεν πρέπει να επηρεαστεί από τις δυτικές κυρώσεις, τόνισε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Ιράν αναμένεται να φτάσει αύριο, Δευτέρα 7 Αυγούστου, για διήμερη επίσημη επίσκεψη ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, αλλά και τις σχέσεις της χώρας με του BRICS, στο τραπέζι των συνομιλιών.

Όπως αναφέρει το Iran Press, επικαλούμενο το πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Σεργκέι Ριάμπκοφ, ανέφερε σε συνέντευξή του πως θα έχει συνάντηση με αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν με θέμα την κατάσταση γύρω από το συνολικό σχέδιο κοινής δράσης για την επίλυση του ζητήματος του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν αλλά και ζητήματα που σχετίζονται με τη συνεργασία του Ιράν με τους BRICS.

Ο Ρώσος αξιωματούχος εξέφρασε επίσης την άποψή του ότι η πιθανότητα αναβίωσης του Κοινού Συνολικού Σχεδίου Δράσης (JCPOA) «δεν είναι πολύ υψηλή», αν και η Ρωσία δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τις προσπάθειές της στον τομέα αυτό και εργαστεί σε αυτή τη συμφωνία, όπως ανέφερε, προσθέτοντας ότι η αλληλεπίδραση μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του Ιράν στο πλαίσιο της πυρηνικής συμφωνίας δεν πρέπει να επηρεαστεί από τις δυτικές κυρώσεις.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο Σεργκέι Ριάμπκοφ τόνισε ότι η Ρωσία έχει όλες τις απαραίτητες στρατιωτικές και στρατιωτικές-τεχνικές δυνατότητες για να αντιμετωπίσει τις απειλές στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και η ασφάλεια της χώρας είναι αξιόπιστα εγγυημένη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κλιμακώνεται η ένταση στον Λίβανο: Δεκάδες θέσεις της Χεζμπολάχ έπληξε το Ισραήλ

Στο Κίεβο ξανά η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Κυρώσεις ΗΠΑ για διευκόλυνση πληρωμών Ρωσίας και Β.Κορέας

Η νέα πρόταση Νετανιάχου ευτελίζει τις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με Παλαιστίνιο αξιωματούχο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα