ΑΘΗΝΑ
19:30
|
06.10.2024
Μέρος στο παζάρι για «λύση» στο Νίγηρα επιδιώκει ο Ερντογάν, απορρίπτοντας ως απαράδεκτη την απόφαση της ECOWAS για επέμβαση.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιδίωξε χτες την ανάμιξη της χώρας του και στην κρίση που προκαλεί το πραξικόπημα της 26ης Ιουλίου στον Νίγηρα και στις σχέσεις του συγκεκριμένου αφρικανικού κράτους με άλλες χώρες της Οικονομικής Κοινότητας Δυτικής Αφρικής, ECOWAS.

Ο Ερντογάν επιστρέφοντας σήμερα από επίσκεψη στην Ουγγαρία, παρατήρησε πως η χώρα του θα μπορούσε να παίξει «σημαντικό ρόλο» στη διευθέτηση της σύγκρουσης ανάμεσα στον Νίγηρα  και την ECOWAS. Εκτίμησε δε πως είναι «απαράδεκτη» η απόφαση της ECOWAS για μία πιθανή στρατιωτική εισβολή του περιφερειακού οργανισμού στην αφρικανική χώρα, τονίζοντας:

«Η απόφαση για στρατιωτική επέμβαση στον Νίγηρα είναι απαράδεκτη. Θα προκαλέσει αποσταθεροποίηση σε πολλές αφρικανικές χώρες. Ελπίζω πως θα επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν η ειρήνη και η σταθερότητα στο Νίγηρα».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με συνεργάτες και δημοσιογράφους στο προεδρικό αεροσκάφος κατά την επιστροφή του στην Άγκυρα από την Βουδαπέστη.

Ο πρόεδρος Ερντογάν ανέφερε πως το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταβάλλει προσπάθειες προς την κατεύθυνση διευθέτησης του ζητήματος και ζήτησε να πραγματοποιηθούν «δημοκρατικές εκλογές στο κοντινό μέλλον».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή της ημερομηνίας του Συνεδρίου-Αποχώρησαν οι Kasselistas από τη συνεδρίαση της ΚΕ (upd)

Τη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά μια εβδομάδα αργότερα, στις 8-10 Νοεμβρίου εισηγήθηκε προς την Κ.Ε. η Πολιτική Γραμματεία-Διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη.
ΣΥΝΑΦΗ

Δημήτρης Μάντζος για Μέση Ανατολή: Όταν ντρέπεται και η ντροπή

Πόσο κοντά ή μακριά νιώθουμε έναν πόλεμο;

Κινέζοι χάκερ παραβίασαν τα συστήματα υποκλοπής δικαστηρίων των ΗΠΑ, αναφέρει η WSJ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Στις 234.343 η συμμετοχή στις εκλογές στις 17:00 (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα