ΑΘΗΝΑ
10:37
|
28.04.2024
H Άγκυρα εμφάνισε στην Μεσόγειο και το γεωτρύπανο Κανουνί που δείχνει να έχει προορισμό την Κωνσταντινούπολη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με ανοικτούς πομπούς πλέει τις τελευταίες ώρες το τουρκικό Ορούτς Ρέιτς, μετά το “κρυφτό” με τις διαδικτυακές πλατφόρμες γεωεντοπισμού των τελευταίων ημερών.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται περίπου στα 35 ν.μ. με ΝΔ κατεύθυνση, δηλαδή κατευθύνεται προς το δυτικό άκρο της περιοχής που έχει δεσμεύσει παράνομα η Τουρκία μέσω Navtex.

Επιτελείς υποστηρίζουν πως όλες αυτές τις ημέρες παράνομης παρουσίας του εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας δεν έχει περάσει τη μέση γραμμή, δεν έχει ανέβει προς το βόρειο τμήμα της NAVTEX, μία ανάσα δηλαδή από τις ακτές του νησιωτικού συμπλέγματος του Καστελόριζου στα 6,5 ν.μ., χωρίς να αποκλείεται να το πράξει τις επόμενες ημέρες.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό γνωρίζουν το στίγμα των τουρκικών πλοίων και βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Eν τω μεταξύ, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης η Άγκυρα εμφάνισε στη Μεσόγειο το γεωτρύπανο Κανουνί, το οποίο δείχνει να έχει προορισμό την Κωνσταντινούπολη, πλέοντας σε διεθνή ύδατα.

Κάτοικοι της Ρόδου και της Χάλκης κατάφεραν να “αιχμαλωτίσουν” το τουρκικό γεωτρύπανο με τον φωτογραφικό φακό τους.

Τις τελευταίες ώρες το Κανουνί, πλέει σε διεθνή ύδατα στο Αιγαίο Πέλαγος, κινούμενο Ν.Δ. της Ρόδου, της Κω και της Καλύμνου, ενώ στις 01:00 πμ βρισκόταν ανάμεσα στη Λέρο και τη νησίδα Λέβιθα και στις 06.00 έπλεε ανάμεσα σε Μύκονο και Ικαρία.

Το τουρκικό γεωτρύπανο έπλεε τόσο κοντά από τις ακτές της Ρόδου και της Χάλκης που ήταν ορατό με γυμνό μάτι.

Οι πρώτες εικόνες τραβήχτηκαν από κάτοικο της Κατταβιάς,΄ενός χωριού που βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Ρόδου.

Το zarpanews.gr δημοσίευσε φωτογραφίες από τη Χάλκη που δείχνουν καθαρά το πλωτό γεωτρύπανο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα