ΑΘΗΝΑ
14:11
|
28.04.2024
Ο πατέρας του Τζούλιαν Ασάνζ, Τζον Σίπτον, παρέλαβε το «Βραβείο Karls Κολωνίας για την αφοσίωση στη δημοσιογραφία» που παραχωρήθηκε στον γιο του Τζούλιαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πατέρας του Τζούλιαν Ασάνζ, Τζον Σίπτον, παρέλαβε το «Βραβείο Karls Κολωνίας για την αφοσίωση στη λογοτεχνία και τη δημοσιογραφία» που παραχωρήθηκε στον γιο του Τζούλιαν από τα μέσα ενημέρωσης NRhZ-Online την Παρασκευή, μπροστά από τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας.

Ο Σίπτον έδειξε το βραβείο με τιμή μαζί με την δεύτερη νικήτρια του βραβείου Σαμπιέν Γιάν, καθώς ο κόσμος πανηγύριζε. “Είναι πλέον 26 τα βραβεία που έλαβε ο Τζούλιαν για τη δημοσιογραφία και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι πληροφορίες που δίνει, που δίνει το WikiLeaks, είναι ζωτικής σημασίας για τους ανθρώπους που τις ακούνε. Αυτοί είμαστε εμείς, εσείς και εγώ, και όλοι εδώ, και οι μητέρες μας και πατέρες μας και τα παιδιά μας. Οι πληροφορίες που μας φέρνουν οι Τσέλσι Μάνινγκ, ο Τζούλιαν Ασάνζ και το WikiLeaks είναι ζωτικής σημασίας για την ύπαρξη και την ελευθερία μας”, δήλωσε ο Σίπτον. Το πλανόδιο γλυπτό πραγματικού μεγέθους “Έχεις κάτι να πεις;” από τον Ιταλό γλύπτη Νταβίντε Ντόρμινο βρισκόταν επίσης σε κοινή θέα μπροστά από τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας ως μέρος της παγκόσμιας περιοδείας του, γιορτάζοντας τον Ασάνζ, και τους πληροφοριοδότες Έντουαρντ Σνόουντεν και Τσέλσι Μάνινγκ. “Είναι ένα μνημείο θάρρους”, εξήγησε ο Ντόρμινο. “Το εκπροσωπώ σε τρεις καρέκλες, τρεις σύγχρονους ήρωες που είναι ακόμα ζωντανοί γιατί συνήθως τα μνημεία είναι για τους νεκρούς, αλλά είναι ζωντανοί και άλλαξαν εντελώς την ιδέα της δημοσιογραφίας. Η ιστορία του WikiLeaks είναι πολύ ισχυρή”, δήλωσε ο Ντόρμινο. Το μνημείο έχει εκθεθεί διεθνώς σε πόλεις όπως το Βερολίνο, η Δρέσδη, η Γενεύη και το Παρίσι και θα στέκεται μπροστά από τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας από την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 18 Οκτωβρίου.

Πηγή: Ruptly.tv

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα