ΑΘΗΝΑ
22:29
|
30.04.2024

Ο υπουργός Υγείας του Βελγίου, Φρανκ Φαντενμπρούκε, προειδοποιεί ότι η χώρα μπορεί πολύ σύντομα να κατακλυστεί από κρούσματα του νέου κορονοϊού υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι “βρισκόμαστε […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Υγείας του Βελγίου, Φρανκ Φαντενμπρούκε, προειδοποιεί ότι η χώρα μπορεί πολύ σύντομα να κατακλυστεί από κρούσματα του νέου κορονοϊού υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι “βρισκόμαστε κοντά σε ένα τσουνάμι λοιμώξεων”.

Μιλώντας στο κανάλι RTL ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι οι Βέλγοι θα πρέπει να προχωρήσουν σε ριζικές αλλαγές της συμπεριφοράς τους και μάλιστα προειδοποίησε ότι σε λίγο οι αρχές δεν θα είναι σε θέση να ελέγχουν την κατάσταση.

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης του Βελγίου για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορονοϊού τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα Δευτέρα. Όλα τα εστιατόρια και τα μπαρ της χώρας θα παραμείνουν κλειστά για τέσσερις εβδομάδες. Η πώληση αλκοόλ θα απαγορεύεται μετά τις 8 το βράδυ και θα επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί.

“Αν συνεχίσει να επιδεινώνεται, ο αριθμός των νοσηλευόμενων θα είναι τέτοιος που θα αναγκαζόμαστε να αναβάλλουμε όλο και περισσότερες ιατρικές διαδικασίες που δεν σχετίζονται με τον κορονοϊό, πράγμα που επίσης είναι επικίνδυνο. Η κυβέρνηση έχει μόνο ένα μήνυμα για τον πληθυσμό: Προστατεύστε τον εαυτό σας, προστατεύστε τους αγαπημένους σας για να μην μολυνθείτε”, είπε ο , Φρανκ Φαντενμπρούκε.

Σύμφωνα με το αμερικανικό πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς το Βέλγιο έχει τον τρίτο υψηλότερο αριθμό θανάτων στον κόσμο ανά 100.000 κατοίκους από επιπλοκές που συνδέονται με τη νόσο Covid-19.  

“Το κυριότερο ζήτημα είναι η συμπεριφορά των πολιτών”, εξήγησε ο Φαντερμπρούκε και πρόσθεσε, “πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να φροντίσουν τους εαυτούς τους και τους αγαπημένους τους. επομένως να σέβονται τις αποστάσεις, να φορούν μάσκες όταν αυτές δεν μπορούν να τηρηθούν, να περιορίζουν τον αριθμό των επαφών τους… Αυτά είναι ζωτικά. Δεν μπορώ παρά να το επαναλάβω: Ο ιός δεν ήταν το λάθος κανενός μας, επομένως ας μην δημιουργούμε τύψεις ο ένας στον άλλο. Όμως τώρα, η επίλυση αυτής της κατάστασης είναι ευθύνη όλων”.

Ο υπουργός Υγείας του Βελγίου υποστήριξε ότι η κατάσταση στην πρωτεύουσα Βρυξέλλες και στον νότο της χώρας είναι η “πιο επικίνδυνη στην Ευρώπη”.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα