ΑΘΗΝΑ
14:19
|
20.09.2024
Η Χεζμπολάχ ξέρει τα καθήκοντά της εντελώς καλά. Είμαστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι!
Ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ Ναΐμ Κασίμ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Οι κλήσεις που γίνονται παρασκηνιακά από μεγάλες δυνάμεις, αραβικές χώρες και απεσταλμένους του ΟΗΕ που μας λένε, έμμεσα και άμεσα, να μην ανακατευτούμε δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα! Η Χεζμπολάχ ξέρει τα καθήκοντά της εντελώς καλά. Είμαστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι! Πλήρως έτοιμοι!».

Με αυτά τα λόγια, σήμερα το μεσημέρι, ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ Ναΐμ Κασίμ απευθύνθηκε σε πλήθος χιλιάδων διαδηλωτών που συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη νότια Βηρυτό για τη νέα σφαγή των Παλαιστίνιων στη Γάζα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κασίμ επανέλαβε πολλές φορές στην ομιλία του την ετοιμότητα της Χεζμπολάχ για δράση ενώ μερικές ώρες πριν είχε προηγηθεί η συνάντηση του ηγέτη της οργάνωσης, Χασάν Νασράλα, σε άλλο προάστιο της Βηρυτού με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Χοσείν Αμίρ Αμπντολαχιάν.

Από τη σημερινή συνάντηση του Ιρανού ΥΠΕΞ με τον ηγέτη της Χεζμπολάχ

Το θερμόμετρο της έντασης στη μεθόριο Ισραήλ-Λιβάνου (που δεν είναι οριοθετημένη επακριβώς) οι εχθροπραξίες ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη Χεζμπολάχ ξεκίνησαν την Κυριακή μετά την απόπειρα ομάδας Παλαιστινίων της Ισλαμικής Τζιχάντ στο νότιο Λίβανο να διεισδύσει στο έδαφος του Ισραήλ. Κατά τις τότε και μετέπειτα ανταλλαγές πυρών σκοτώθηκε αδιευκρίνιστος αριθμός μαχητών της Χεζμπολάχ και τραυματίστηκε αδιευκρίνιστος αριθμός Ισραηλινών στρατιωτών.  Παράλληλα στα μέσα της βδομάδας, η Χεζμπολάχ εξέδωσε ανακοίνωσή σχολιάζοντας δηκτικά την απόφαση των ΗΠΑ να στείλουν δύο αεροπλανοφόρα στην περιοχή, ξεκαθαρίζοντας πως τέτοιες κινήσεις «δεν την φοβίζουν».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ινδία: «Παραπλανητικό» το δημοσίευμα ότι πουλήσαμε οβίδες στους Ουκρανούς

Τραμπ: Θα φταίνε οι Εβραίοι αν χάσω τις εκλογές

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες πέταξαν Παλαιστίνιους από ταράτσες

Νέα Καληδονία και Μαρτινίκα φέρνουν πονοκεφάλους στη Γαλλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα