ΑΘΗΝΑ
20:54
|
27.04.2024

Ο νέος αρχηγός της ιταλικής μαφίας, ο 58χρονος Ματέο Μεσίνα Ντενάρο,ήταν, σύμφωνα με Σικελιάνους δικαστές ένας από τους κύριους εντολοδότες των δολοφονιών των δικαστικών Τζοβάνι […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο νέος αρχηγός της ιταλικής μαφίας, ο 58χρονος Ματέο Μεσίνα Ντενάρο,ήταν, σύμφωνα με Σικελιάνους δικαστές ένας από τους κύριους εντολοδότες των δολοφονιών των δικαστικών Τζοβάνι Φαλκόνε και Πάολο Μπορσελίνο, το 1992.

Ο Μεσίνα Ντενάρο καταδικάσθηκε για μια ακόμη φορά ερήμην σε ισόβια, αφού οι έρευνες απέδειξαν ότι συνεργάσθηκε στενά με τον τότε αρχινονό της μαφίας, Τοτό Ριίνα, στον σχεδιασμό της δολοφονίας των δυο εισαγγελέων, που θεωρούνταν σύμβολα του αγώνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος στην Κάτω Ιταλία.

Ο «φαντομάς» αρχηγός της μαφίας είναι φυγόδικος από το 1993.

Έχει ήδη καταδικασθεί σε ισόβια για τις βομβιστικές ενέργειες που η μαφία της Σικελίας οργάνωσε, πριν από είκοσι επτά χρόνια, στο κέντρο της Φλωρεντίας, του Μιλάνου και στη Ρώμη.

Όπως παρατηρούσε σήμερα η ιταλική εφημερίδα La Repubblica ο Ντενάρο διαφεύγει της σύλληψης παρά την κινητοποίηση της ιταλικής αστυνομίας επειδή «η δύναμη και τα μυστικά του επιτρέπουν ακόμη να εκβιάζει».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα