ΑΘΗΝΑ
16:07
|
27.04.2024

Έντεκα μαθητές ιεροδιδασκαλείου και ο δάσκαλός τους είναι τα θύματα αεροπορικής επιδρομής στην επαρχία Ταχάρ, στο βόρειο Αφγανιστάν. Τοπικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι υπάρχουν επίσης τουλάχιστον […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντεκα μαθητές ιεροδιδασκαλείου και ο δάσκαλός τους είναι τα θύματα αεροπορικής επιδρομής στην επαρχία Ταχάρ, στο βόρειο Αφγανιστάν. Τοπικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι υπάρχουν επίσης τουλάχιστον 14 τραυματίες από τη βομβιστική επίθεση. Ο ιμάμης του τεμένους δίπλα στο σχολείο, ο οποίος επίσης τραυματίστηκε, δήλωσε στο BBC ότι την ώρα της επίθεσης μέσα τζαμί υπήρχαν μόνο παιδιά και ο ίδιος.

Τελείως διαφορετικός είναι ο απολογισμός της επίθεσης από την κυβέρνηση του Αφγανιστάν, η οποία υποστηρίζει ότι οι νεκροί είναι 12 μαχητές των Ταλιμπάν στο χωριό Χαζαρά Κουρλούκ.

Η αεροπορική επιδρομή αποφασίστηκε μετά από ενέδρα των δυνάμεων των Ταλιμπάν στις δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 30 στρατιώτες στην επαρχία Ταχάρ.

Πάντως το ιατρικό προσωπικό νοσοκομείου κοντά στο σημείο του βομβαρδισμού τονίζει ότι στην πλειονότητά τους τα θύματα που διακομίστηκαν ήταν παιδιά. Το υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν δεν αρνείται ότι οι βόμβες χτύπησαν σχολείο, αλλά διαψεύδει πως τα θύματα ήταν παιδιά. Διευκρινίζει ότι διατάχθηκε έρευνα για τις καταγγελίες περί απώλειας αμάχων κατά τη βομβιστική επίθεση.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα