ΑΘΗΝΑ
11:56
|
28.04.2024

Ο κ. Μητσοτάκης αποχαιρέτησε τον Μανώλη Γλέζο, λέγοντας ότι σήμερα το έθνος χαμηλώνει τις σημαίες του για να περάσει ένας μεγάλος Έλληνας και προσθέτει ότι […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο κ. Μητσοτάκης αποχαιρέτησε τον Μανώλη Γλέζο, λέγοντας ότι σήμερα το έθνος χαμηλώνει τις σημαίες του για να περάσει ένας μεγάλος Έλληνας και προσθέτει ότι ο Μανώλης Γλέζος εκπροσώπησε μία γενιά που δεν λύγισε και δεν υποτάχθηκε. “Μαζί με όλους τους Έλληνες, σκύβω με σεβασμό το κεφάλι στη μνήμη του Μανώλη Γλέζου. Τον αποχαιρετώ με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σημειώνει ότι με σεβασμό και συγκίνηση οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αποχαιρετούμε τον Μανώλη Γλέζο.

“Αναγνωρίζουμε στο πρόσωπό του το σύμβολο της ηρωϊκής αντίστασης του λαού μας στο ναζισμό. Έναν συνεπή αγωνιστή για την Ελευθερία και τη Δικαιοσύνη. Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου”, καταλήγει ο πρώην πρωθυπουργός.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι “Η διαδρομή του Μανώλη Γλέζου υπήρξε αξεδιάλυτα συνδεδεμένη με την αναζήτηση απαντήσεων στις μεγάλες προκλήσεις του 20ου αιώνα και τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στις αναζητήσεις της ελληνικής Αριστεράς. Την ίδια στιγμή, ο Μανώλης Γλέζος υπήρξε ένα παγκόσμιο σύμβολο της ανειρήνευτης επιθυμίας του ανθρώπου για ελευθερία”

Ο Δήμος Αθηναίων, τιμής ένεκεν, θα παραχωρήσει τάφο την οικογένεια του Μανώλη Γλέζου, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και τιμής “στον σπουδαίο πατριώτη και αγωνιστή με την τεράστια προσφορά στην πατρίδα και την δημοκρατία”, σύμφωνα με η ανακοίνωση του Δήμου. Την σχετική απόφαση έλαβε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Η κηδεία του θα γίνει σε στενό οικογενιακό κύκλο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα