ΑΘΗΝΑ
09:00
|
20.09.2024
Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 8 το βραδύ και αμέσως μετά θα αρχίσει η ονομαστική ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και με επίκεντρο τον πτωχευτικό κώδικα, συνεχίζεται από το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής, η τρίτη και τελευταία συζήτηση επί της πρότασης μομφής κατά του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, που είχε υποβάλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και η Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Χθες, σάλο προκάλεσε η αναφορά του του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “επιστρατεύει εθνικισμό με τα 12 μίλια, λαϊκισμό με τον Παππά και τον 14χρονο και κοινωνικό συντηρητισμό με την πρόταση μομφής”. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης ζήτησε το λόγο θέτοντας μείζον ζήτημα για την αναφορά του κ. Χρυσοχοϊδη και κάλεσε τον υπουργό να ανακαλέσει ή τον πρωθυπουργό να τον αποπέμψει.

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 8 το βραδύ και αμέσως μετά θα αρχίσει η ονομαστική ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών.

Το πολιτικό ενδιαφέρον πάντως εστιάζεται στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών οι οποίες αναμένονται να ξεκινήσουν από το απόγευμα, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ρίχνει την αυλαία της συζήτησης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα