ΑΘΗΝΑ
09:23
|
28.04.2024

Την στρατηγική ανάπτυξης της Αρκιτικής ζώνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας και το σχέδιο εθνικής ασφάλειας ως το 2035 ενέκρινε απόψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Πληροφορίες […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την στρατηγική ανάπτυξης της Αρκιτικής ζώνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας και το σχέδιο εθνικής ασφάλειας ως το 2035 ενέκρινε απόψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου TASS αναφέρουν πως το σχέδιο ανάπτυξης της ρωσικής αρκτικής ζώνης συμπεριλαμβάνει προγράμματα και επενδύσεις σε βασικές υποδομές, καθώς και λεπτομερή χρονοδιαγράμματα για τους μηχανισμούς, τη μεθόδευση και την υλοποίηση των σχεδίων αυτών.

‘Ηδη, ρωσικές εταιρίες Ενέργειας όπως οι εταιρίες Novatek, Rosneft και Gazprom Neft έχουν συζητήσει με τη ρωσική κυβέρνηση την ανάθεση της μεταφοράς τεράστιων ποσοτήτων υγροποιημένου φυσικού αερίου και πετρελαίου από κοιτάσματα της Αρκτικής που δεν είχαν ποτέ ως τώρα αξιοποιηθεί.

Το πιθανό λιώσιμο των πάγων που επιφέρει η κλιματική αλλαγή στην περιοχή της Αρκτικής έχει σημάνει νέα κούρσα ανταγωνισμού μεταξύ χωρών της περιοχής με πρώτες τις ΗΠΑ και τη Ρωσία καθώς βλέπουν περιθώρια εκμετάλλευσης νέων κοιτασμάτων και στρατηγικών οδών μεταφοράς Ενέργειας και άλλων εμπορευμάτων που εκτιμάται πως θα συντομεύσουν κατά πολύ τους σημερινούς χρόνους μεταφοράς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα