ΑΘΗΝΑ
05:53
|
20.09.2024

Μετά την ανακοίνωση 1.259 κρουσμάτων μέσα σε ένα 24ωρο ο Σωτήρης Τσιόδρας επέστρεψε στην τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ξεκαθαρίζοντας πως το δεύτερο κύμα της […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά την ανακοίνωση 1.259 κρουσμάτων μέσα σε ένα 24ωρο ο Σωτήρης Τσιόδρας επέστρεψε στην τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ξεκαθαρίζοντας πως το δεύτερο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα είναι σαφώς χειρότερο. Όπως είπε, είναι αδύνατο τώρα να ελεγχθεί σε Ευρώπη και Ελλάδα η διασπορά του ιού.

“Θέλω με ήρεμη συνείδηση να πω ότι δεν χάνουμε την ελπίδα μας, εξακολουθούμε να παλεύουμε ως πολίτες με τα μέτρα που διευκολύνουν τη ζωή μας, που επιτρέπουν την κοινωνική ζωή χωρίς το απαγορευτικό, που έχει τεράστιες κοινωνικές συνέπειες» υπογράμμισε o κ. Τσιόδρας και διευκρίνισε ότι στόχος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων και της κυβέρνησης είναι να αποφευχθεί το lockdown.  

«Κοιτάμε να έχουμε όσο το δυνατό πιο ανεκτά μέτρα, να αποφύγουμε το lockdown» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο τώρα πρέπει να μιλήσει η φωνή της συνείδησης του καθενός. “Δεν μπορούμε να μπούμε στην συνείδηση του απέναντι. Η προσωπική επιλογή του καθενός θα καθορίσει το πώς θα κινηθεί η πανδημία. Πρέπει να μιλήσει η φωνή της συνείδησης. Η αθώα και ανέμελη συμπεριφορά των παιδιών μας δεν πρέπει να επιτρέψει να μεταδοθεί ο ιός και η γρίπη στους ευπαθείς. Είναι ώρες ευθύνης & συνείδησης, είναι ώρα να μιλήσουν οι καρδιές».

Τέλος επανέλαβε ότι η μάσκα είναι η μοναδική επιλογή που έχουμε. “Την βγάζουμε μόνο για να φάμε (όταν είμαστε με άλλον). Στα μέσα μεταφοράς είναι ασφυκτικές οι συνθήκες, το κατανοώ, αλλά είναι αδύνατο τώρα να τα αναπτύξουμε περισσότερο” τόνισε o καθηγητής λοιμωξιολογίας στο μήνυμά του προς τους πολίτες μετά την ανακοίνωση του αρνητικού ρεκόρ των 1.259 κρουσμάτων σε μια μέρα.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα