ΑΘΗΝΑ
16:02
|
27.04.2024

Ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε την προσπάθεια του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να καλύψει τον Αμερικανό πρόεδρο στην αγωγή συκοφαντικής δυσφήμησης που έχει καταθέσει από το 2019 […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε την προσπάθεια του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να καλύψει τον Αμερικανό πρόεδρο στην αγωγή συκοφαντικής δυσφήμησης που έχει καταθέσει από το 2019 δημοσιογράφος που κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ για βιασμό πριν από 23 χρόνια μέσα σε ένα πολυκατάστημα στη Νέα Υόρκη.

Η αρθρογράφος Ε. Τζιν Κάρολ  του γυναικείου περιοδικού Elle, αναφέρει στην αγωγή που είχε καταθέσει σε δικαστήριο του Μανχάταν ότι ο Τραμπ είπε ψέματα σχετικά με την σε βάρος της σεξουαλική επίθεση και “κηλίδωσε την ακεραιότητά της, την τιμιότητά της και την αξιοπρέπειά της» επινοώντας ένα “πλήθος σχετικών ψεμάτων”  για να εξηγήσει ότι εκείνη θα σκαρφιζόταν το περιστατικό.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ επιδίωξε να “κάτσει” αυτό στο εδώλιο του κατηγορουμένου αντί του κ. Τραμπ. Μάλιστα το Υπουργείο επικαλέστηκε έναν νόμο, ο οποίος προστατεύει τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους από αγωγές που σχετίζονται με την εκτέλεση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων. Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες με την ιδιότητα του προέδρου των ΗΠΑ.

Ωστόσο, ο δικαστής Λιούις Κάπλαν του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου του Μανχάταν απεφάνθη ότι ο πρόεδρος δεν ήταν “ομοσπονδιακός υπάλληλος” με την έννοια του νόμου που επικαλέστηκε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η απόφαση του Δικαστηρίου σημαίνει ότι η υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να προχωρήσει όπως κατατέθηκε εξαρχής. Μια υπόθεση σε βάρος ενός ιδιώτη και όχι σε βάρος ενός προέδρου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα