ΑΘΗΝΑ
21:20
|
27.09.2024
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι δεν φταίει ο εισαγόμενος πληθωρισμός.
Μητσοτάκης για ακρίβεια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε μέτρα για προϊόντα πολυεθνικών που πωλούνται πολύ ακριβά στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες, ενώ ανακοίνωσε πλαφόν στο περιθώριο κέρδους στο βρεφικό γάλα, παραδεχόμενος για πρώτη φορά ότι δεν φταίει ο εισαγόμενος πληθωρισμός.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε παρεμβάσεις για τις καθαρές τιμές τιμοκαταλόγου βασικών αγαθών, περιορίζοντας τις εκπτώσεις των προμηθευτών κατά 30% και μεταφέροντας το όφελος στον καταναλωτή. Το μέτρο αυτό θα αφορά καθαριστικά σπιτιού, οδοντόκρεμες, αφρόλουτρα, βρεφικές πάνες, οπωροκηπευτικά.

«Η Ελλάδα δεν είναι Μπανανιά, ο πληθωρισμός της απληστίας δεν είναι ανεκτός και πρέπει να το καταλάβουν οι πολυεθνικές», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε «δεν γίνεται προϊόντα πολυεθνικών να πωλούνται πολύ πιο ακριβά στην Ελλάδα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Είναι αδικαιολόγητο οι τιμές στην Ελλάδα να είναι πιο ακριβές» και ανακοίνωσε μέτρα για προϊόντα καθημερινής χρήσης όπως καθαριστικά, οδοντόκρεμες, βρεφικές πάνες και οπωροκηπευτικά. Στο βρεφικό γάλα θα μπει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους.

«Τα μέτρα θα έχουν ως στόχο να αντιμετωπίσουν χρόνιες στρεβλώσεις, καθώς είναι παντελώς αδικαιολόγητο να είναι οι τιμές στην Ελλάδα υψηλότερες από το εξωτερικό», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Σκοπός μας είναι να διορθώσουμε στρεβλές πρακτικές. Προτεραιότητά μας είναι η προστασία των καταναλωτών. Μας απασχολεί η οικονομική επιβάρυνση για τις νέες οικογένειες. Το έχουμε δείξει ότι υποστηρίζουμε τις νέες οικογένειες. Από το 2019 θεσπίσαμε εφάπαξ 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται. Αυτό αφορά στις πρώτες δαπάνες. Αυξήσαμε το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά. Τα μέτρα είναι στο πλαίσιο στήριξης των νέων οικογενειών».

Τα μέτρα θα εξειδικεύσει σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βηρυτός:Ισχυρή ισραηλινή επίθεση με στόχο τα γραφεία της Χεζμπολάχ – Σφοδρή η αντίδραση του Ιράν (upd)

Βία και προσαγωγές από τα ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο κατά τη Βραδιά του Ερευνητή

Απόψε η μοτοπορεία απεργών διανομέων Wolt στην Αθήνα

Συνάντηση Ζελένσκι και Τραμπ στη Νέα Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα