ΑΘΗΝΑ
23:54
|
19.09.2024
Το ισραηλινό Κανάλι 13 μετέδωσε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το σχέδιο που συζητείται τώρα για την απελευθέρωση των ομήρων.
Αφίσες με τους ομήρους σε δρόμο του Τελ Αβίβ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Κάιρο μετέβη σήμερα αντιπροσωπεία Ισραηλινών αξιωματούχων με στόχο τη συμμετοχή τους σε νέο γύρο διαπραγμάτευσης για την απελευθέρωση των δεκάδων ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς και την Ισλαμική Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας, που βομβαρδίζεται ανηλεώς επί 96 ημέρες με αποτέλεσμα πάνω από 23.300 Παλαιστίνιους νεκρούς και πολλές δεκάδες χιλιάδες τραυματίες.

Στο φόντο αυτής της είδησης, το ισραηλινό Κανάλι 13 μετέδωσε σήμερα ενδιαφέρουσες πληροφορίες σε σχέση με ένα από τα τελευταία σχέδια που συζητούνται τις τελευταίες μέρες για την απελευθέρωση των ομήρων, επικαλούμενο πηγές σε Καταριανούς διαπραγματευτές.

Όπως μετέδωσε το ισραηλινό κανάλι, πρόκειται για ένα σχέδιο που υποστηρίζεται από το Κατάρ και το οποίο προβλέπει να επιτραπεί στην ηγεσία της Χαμάς να απομακρυνθεί από τη Γάζα και να εξοριστεί στο εξωτερικό με αντάλλαγμα την σταδιακή απελευθέρωση των δεκάδων ομήρων και την πλήρη αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τη Λωρίδα της Γάζας.

Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή και δεν διαψεύστηκαν (τουλάχιστον άμεσα) από τον Ισραηλινό κυβερνητικό εκπρόσωπο. Είναι πάντως δύσκολο η κυβέρνηση πολέμου του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου να δεχθεί έναν τέτοιο όρο καθώς έχει θέσει από την αρχή ως έναν από τους στόχους της την εξόντωση της ηγεσίας της Χαμάς και την συντριβή της οργάνωσης στη Λωρίδα της Γάζας. Ωστόσο, είναι ενδιαφέρον πως ο νέος γύρος διαπραγμάτευσης στο Κάιρο ξεκινά λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της χτεσινής επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, στο Ισραήλ.

Η μαζική προσευχή στο Δυτικό Τείχος

Σήμερα, πλήθος χιλιάδων Εβραίων συγκεντρώθηκε έξω από το Δυτικό «Τείχος των Δακρύων» στην Ιερουσαλήμ και προσευχήθηκε μαζικά για την απελευθέρωση των υπόλοιπων 136 ομήρων που παραμένουν στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου 2023.

Ο Ασκενάζι Αρχιραβίνος Νταβίντ Λάου διάβασε ψαλμούς δίνοντας τη «σκυτάλη» της προσευχής στον Σεφαραδίτη ομόλογό του, Γιτζάκ Γιόσεφ, λίγη ώρα αφότου αμφότεροι κάλεσαν τους πιστούς «να υψώσουν τη φωνή, να ικετεύσουν και να εκλιπαρήσουν τους ουρανούς για έλεος για λογαριασμό όλου του Ισραήλ» σε σχέση με τον πόλεμο έναντι της Χαμάς.

Οι Αρχιραβίνοι Νταβίντ Λάου και Γιτζάκ Γιόσεφ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Δημοσκόπηση MRB: Νίκη Κασσελάκη αλλά στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα