ΑΘΗΝΑ
19:01
|
19.09.2024
Από την πρόσκρουση τραυματίστηκε ελαφρά ο μηχανοδηγός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σιδηροδρομικό ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι στην Θεσσαλονίκη, όταν αμαξοστοιχία της Hellenic Train προσέκρουσε, υπό αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες, επάνω σε δέντρο.

Κατά το ατύχημα τραυματίστηκε από θραύσματα υαλοπίνακα ο μηχανοδηγός. Η διοίκηση του ΟΣΕ διέταξε την διενέργεια ΕΔΕ, για την διερεύνηση των συνθηκών που προκάλεσαν το ατύχημα.

Για την υπόθεση θα διερευνηθεί αν ο ρυθμιστής κυκλοφορίας είχε ειδοποιήσει έγκαιρα τους μηχανοδηγούς της αμαξοστοιχίας σχετικά με την πτώση του δέντρου στη σιδηροδρομική γραμμή, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έχει την ευθύνη του ατυχήματος. Σε περίπτωση που ο ρυθμιστής είχε ενημερώσει, τότε υπόλογος είναι ο μηχανοδηγός που δεν έλαβε υπόψη του την ειδοποίηση. Αν δεν είχε δοθεί η σχετική ενημέρωση, τότε την ευθύνη φέρει ο ρυθμιστής κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμαξοστοιχία, η οποία κινούταν με χαμηλή ταχύτητα, προσέκρουσε σε δέντρο επί της γραμμής Θεσσαλονίκη – Δράμα στο ύψος των Λαχανόκηπων. Το τρένο στη συνέχεια επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη, προκαλώντας σημαντική καθυστέρηση στο δρομολόγιο.

Η ανακοίνωση της εταιρίας:

«Αγαπητοί Επιβάτες, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σήμερα, Παρασκευή 12/01/2024, η αμαξοστοιχία 1634 (εκτελεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Σέρρες / ώρα αναχώρησης 15:15) θα αναχωρήσει με καθυστέρηση 50 λεπτά εως τώρα από τον Ε. Σ. Θεσσαλονίκης, λόγω προβλήματος στην υποδομή (πρόσκρουση σε κορμό δέντρου). Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ: Κατηγορείται για πολλαπλούς βιασμούς εργαζομένων του

Δολοφονία Κατσούρη: Ποινικές διώξεις για κακούργημα σε πέντε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ

Το σχολείο Ius Scholae και τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά της κυβέρνησης Μελόνι

Σερ Τζαμπατζής ο Κιρ Στάρμερ, λένε στη Βρετανία, μετά τα ακριβά δώρα ενόψει λιτότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα