ΑΘΗΝΑ
00:05
|
10.05.2024
Ο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου αναρρώνει στο ίδιο νοσοκομείο του Λονδίνου, όπου εισήχθη πριν μέρες και η 42χρονη νύφη του, Κέιτ.
Βασιλιάς Κάρολος Γ'
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δίχως προβλήματα αναρρώνει ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ μετά την υποβολή του, νωρίτερα σήμερα, σε προγραμματισμένη επέμβαση κατά της υπερπλασίας του προστάτη σε ιδιωτική κλινική του Λονδίνου.

Ο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου αναρρώνει στο ίδιο νοσοκομείο, όπου εισήχθη πριν μέρες και η 42χρονη νύφη του, Κέιτ, η οποία αναρρώνει από σοβαρή επέμβαση στην κοιλιά στην οποία υποβλήθηκε στις 16 Ιανουαρίου.

Η κρατική Αρχή Εθνικής Υγείας (National Health Service- NHS) ανέφερε πως καταγράφηκε αύξηση 1.000% των επισκέψεων στην ιστοσελίδα της, όπου δίνονται συμβουλές για την υπερπλασία του προστάτη αφότου αποκαλύφθηκε η διάγνωση του Καρόλου.

Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη (ΚΥΠ) είναι η συχνότερη καλοήθης νεοπλασία στους άνδρες, απασχολώντας 1 στους 2 άνδρες ηλικίας άνω των 50 ετών. Τα συμπτώματα της νόσου χειροτερεύουν με την αύξηση της ηλικίας, καταλήγοντας να απασχολούν περίπου το 80% των ανδρών ηλικίας 60-80 ετών.

Τι είναι η υπερπλασία του προστάτη

Η διόγκωση του προστάτη πιέζει την ουρήθρα και παρεμποδίζει την ούρηση. Με αυτόν τον τρόπο, η ουροδόχος κύστη επιβαρύνεται, καθώς καταβάλλει ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για την αποβολή των ούρων. Συνεπώς, η κύστη ερεθίζεται και αυξάνεται η ανάγκη για ούρηση ακόμα και με μικρή ποσότητα ούρων. Η συγκεκριμένη στένωση της ουρήθρας αλλά και η κένωση της κύστης προκαλούν διάφορα προβλήματα που συνδέονται με την Καλοήθη Υπερπλασία του Προστάτη.

Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη έχει ως αποτέλεσμα την συμπίεση της ουρήθρας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στην ούρηση. Η κατάσταση δεν σχετίζεται και δεν συνεπάγεται την εμφάνιση καρκίνου στον προστάτη.

Σημαντική αιτία εμφάνισης της υπερπλασίας του προστάτη είναι η αυξημένη τεστοστερόνη. Συνήθως, οι άνδρες με αυξημένη τεστοστερόνη παρουσιάζουν συμπτώματα αυτής της πάθησης. Αυτό συμβαίνει καθώς η αύξηση του όγκου αυτού του αδένα οφείλεται στην τεστοστερόνη. Επιπρόσθετα, άνδρες με παχυσαρκία ή εκείνοι που κάνουν καθιστική ζωή παρουσιάζουν συχνότερα υπερπλασία.

Το μεταβολικό σύνδρομο, τα  προβλήματα στύσης και η κληρονομική προδιάθεση συνιστούν σημαντικές αιτίες εμφάνισης καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Ένας νεκρός και μία τραυματίας από ένοπλη επίθεση στον Βύρωνα

Ενθουσιασμός για την εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι στη Eurovision

Αντιδρά το ΚΚΕ στη φιέστα Μητσοτάκη στο νοσοκομείο Αττικόν

ΗΠΑ: Έκρηξη στα κρούσματα καρκίνου του παχέος εντέρου σε παιδιά και εφήβους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα