ΑΘΗΝΑ
18:28
|
20.05.2024
Οι τρεις άντρες έφτασαν στην περιοχή Κορυφή Κυράς στη Φυλή, όπου εγκλωβίστηκαν και έδωσαν σήμα στις 23:30 της Τρίτης για το σημείο στο οποίο βρίσκονται.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού των τριών ανδρών οι οποίοι είχαν παγιδευτεί στη περιοχή της Κορυφής Κυράς με το αυτοκίνητό τους από την Τρίτη το βράδυ.

Οι άνδρες αποφάσισαν να μεταβούν αργά την νύχτα στην Πάρνηθα, εν μέσω απαγορευτικού κυκλοφορίας λόγω καιρικών συνθηκών. Εως και το απόγευμα της Τετάρτης συνεχίστηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού των ανδρών και στο σημείο επιχείρησαν 16 πυροσβέστες με 5 οχήματα και την Ο.Ο.Ε.Δ. της 1ης Ε.Μ.Α.Κ.

Οι τρεις άντρες έφτασαν στην περιοχή Κορυφή Κυράς στη Φυλή, όπου εγκλωβίστηκαν και έδωσαν σήμα στις 23:30 της Τρίτης για το σημείο στο οποίο βρίσκονται. Δυστυχώς το έργο των διασωστών δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί, καθώς οι άσχημες καιρικές συνθήκες δυσκόλευαν την επιχείρηση. Συγκεκριμένα, στο σημείο υπήρχε χαμηλή νέφωση, περιορισμένη ορατότητα, ασθενής χιονόπτωση και έπνεαν άνεμοι περίπου 9 μποφόρ.

Το πρωί της Τετάρτης, ερπυστριοφόρο της Πυροσβεστικής επιχείρησε να προσεγγίσει το σημείο, όμως δεν κατέστη δυνατό λόγω του χιονιού. Ωστόσο, μαζί με τους άνδρες βρισκόταν πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ, ενώ ταυτόχρονα επιχειρούταν διάνοιξη του δρόμου.

Οι άνδρες φέρονται να αρνήθηκαν να απομακρυνθούν από το σημείο πεζοί και ζήτησαν εναέριο μέσο. Ωστόσο οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την απογείωσή του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣτΕ: Αναβολή λειτουργίας λόγω επισκευών-Πού θα μεταφερθεί

Ιράν: Έρευνα από τον στρατό για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου

Λαμία: «Η φωτιά στο εργοστάσιο μπήκε πριν γίνει έλεγχος για τη δηλητηρίαση»

Ρωσία: Πρόστιμο 50.000 ρούβλια για μαλλιά στα χρώματα της Ουκρανίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα